Υποδηλωμένη εργασία: Ερχονται βαριά πρόστιμα

Την αύξηση του προστίμου για την υποδηλωμένη εργασία στα 10.500 ευρώ, δηλαδή στο ίδιο ύψος με το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις ερχόμενες ημέρες. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας, παρακολουθώντας επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Αθήνας από τους επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.

Τους μήνες που έρχονται, με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε, θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη όχι μόνο για την ανασφάλιστη αλλά και για την υποδηλωμένη εργασία που είναι ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν αυτό που τους αναλογεί. Στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε αυξάνουμε το πρόστιμο της υποδηλωμένης εργασίας στο ύψος της αδήλωτης εργασίας, δηλαδή στα 10.500 ευρώ» σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα για περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους, οι οποίοι μάλιστα θα γίνονται και πιο γρήγορα, καθώς οι επιθεωρητές είναι πλέον εφοδιασμένοι με τάμπλετ. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία της επιχείρησης που ελέγχεται και τα στοιχεία των εργαζομένων, καθώς και να περνούν το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτόματα στο σύστημα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης σημείωσε ότι το στοίχημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να έχουμε σύγχρονους και γρήγορους ελέγχους, ενώ ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γιώργος Τζιλιβάκης επισήμανε ότι η Αρχή θα ξεπεράσει φέτος κατά πολύ τον στόχο που έχει βάλει στο επιχειρησιακό της σχέδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα