Ο… μαυρισμένος Βορίδης δικαιολογεί τον αποτυχημένο Οικονόμου

Αφού ασκεί σκληρή κριτική στην Αστυνομία, βγάζει λάδι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Mε απύθμενο θράσος και γελοίες δικαιολογίες ο Μάκης Βορίδης χθες, αφού άσκησε σκληρή κριτική στην Αστυνομία για τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους Κροάτες χούλιγκαν νεοναζί και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, άφησε στο απυρόβλητο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημέρωση για το θέμα και δεν έχει καμία ευθύνη!

Μαυρισμένος από τα μπάνια του, ο υπουργός Επικρατείας επιστρατεύτηκε για να βγάλει λάδι την κυβέρνηση και τον υπουργό, όμως δίχως να πείσει, αφού όσα είπε δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος.

«Η Ελληνική Αστυνομία υποτίμησε τη σοβαρότητα και την έκταση του κινδύνου και δεν πήρε επαρκή μέτρα για να αποτρέψει τις συμπλοκές» τόνισε στην τηλεόραση του Σκάι. Εκανε λόγο για αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. και είπε ότι οι αξιωματικοί νόμισαν εσφαλμένα ότι μπορούσαν να χειριστούν το θέμα, υποτίμησαν την έκταση και τη σοβαρότητα του κινδύνου και δεν είχαν πάρει επαρκή μέτρα για να αποτρέψουν τις συμπλοκές.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, την παραίτηση του οποίου ζητεί σύσσωμη η αντιπολίτευση (και όχι μόνο), ο κ. Βορίδης είπε: «Ο κ. Οικονόμου είναι 10 μέρες στο υπουργείο και είναι προφανές ότι δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς κάτι άλλο». Προσέθεσε επίσης ότι οι υπουργοί και η κυβέρνηση έχουν… τη γενική ευθύνη, όχι την υποκειμενική (σ.σ.: αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα ακούσουμε) και χαρακτήρισε «αντιπολιτευτικές υπερβολές» τα περί παραίτησης! Υποστήριξε ακόμα ότι ο κ. Οικονόμου δεν είχε συγκεκριμένη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα και ανέφερε το αστείο επιχείρημα πως «ό,τι ανεβαίνει στον υπουργό ως ενημέρωση δεν μπορεί να αφορά το σύνολο της δράσης της Αστυνομίας, αλλά πιο μείζονα θέματα. Η εσφαλμένη εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι δεν είναι μείζον θέμα».

«Αναμφίβολα υπάρχει ένα λάθος. Το σημαντικό είναι να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα στη συστημική λειτουργία της Αστυνομίας. Αυτό που πρέπει είναι να μην υπάρχουν συστημικές αποτυχίες» είπε ακόμα ως… πολιτικός σχολιαστής ο κ. Βορίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα