Χωρίς ίχνος τσίπας ο δήμαρχος Ναυπλίου

Πιάστηκε στα πράσα και παραδέχθηκε το πρωτοφανές γεγονός να ρίχνει περιττώματα στο σπίτι πολιτικού αντιπάλου του, αλλά δεν παραιτείται

Ο «μυρωδάτος» δήμαρχος Ναυπλίου κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο της πιο αντικοινωνικής συμπεριφοράς στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας. Είναι πλέον σημείο αναφοράς, ως ο τύπος που του άρεσε να πασαλείβει με περιττώματα το σπίτι αντιπάλου του στις εκλογές!

Ο Κωστούρος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που κάνει πολιτικό του «όπλο» τα κόπρανα. Κρυφά και προσέχοντας μην τον βλέπει κανείς, πήγαινε και τα πετούσε μαζί με σκουπίδια. Τι είδους πολιτικός, όμως, συλλέγει περιττώματα και σκουπίδια για να τα ρίχνει επί τουλάχιστον έναν μήνα στο σπίτι αντιπάλου του, σύμφωνα με τις καταγγελίες και τις κάμερες;

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει τι έχουν στο μυαλό τους άτομα σαν τον Δημήτρη Κωστούρο. Μόνο οι ειδικοί θα μπορούσαν να δώσουν μια εξήγηση. Οι αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του προκάλεσαν αηδία στο πανελλήνιο.

Παρά ταύτα, ο δήμαρχος Ναυπλιέων συνεχίζει αγέρωχα τον προεκλογικό αγώνα του σαν να μην τρέχει τίποτα. Θέλει, δηλαδή, να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών του.

Ο δήμαρχος αναγκάστηκε να ομολογήσει την επαναλαμβανόμενη πράξη του, καθώς έγινε «τσακωτός» από κάμερα ασφαλείας. Σε ανάρτησή του έκανε λόγο για… λασπολογία των πολιτικών του αντιπάλων, που τον «οδήγησε σε μια λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στην πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του Δημήτρη Ορφανού».

Στον κώδικα αξιών του Κωστούρου, να πετάς συστηματικά και εμμονικά περιττώματα και σκουπίδια στο σπίτι άλλου ανθρώπου είναι απλά μια κίνηση «συμβολικού χαρακτήρα».

Οπως αποκαλύφθηκε, ο Κωστούρος άφησε τουλάχιστον 30 φορές σκουπίδια και διάφορες ακαθαρσίες στην πόρτα του εξοχικού του πολιτικού του αντιπάλου, ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία θα εκδικαστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και σχετική μήνυση.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, όμως, δεν πτοείται: «Ηταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!» Τι σημαίνει «ακόμα πιο δυνατά»; Οτι θα στείλει στον αντίπαλό του και τον «Αχόρταγο», δηλαδή;

Ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς έδωσε και μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για απειλητικά σημειώματα, όπως και για εκβιασμούς κατά δημοτών: «Απειλητικά σημειώματα, σκουπίδια και κόπρανα ζώων πετούσε στην πόρτα του αντιπάλου του. Ποιος; Ενας εν ενεργεία δήμαρχος. Ο δήμαρχός μας. Πόση κατηφόρα ακόμα και εξευτελισμός… Η αλαζονεία, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και εκβιασμοί κατά δημοτών και υποψηφίων φέρνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα».

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε μετά τα ρεζιλίκια του Κωστούρου να αποστασιοποιηθεί: «Δεν είναι μέλος μας ο συγκεκριμένος δήμαρχος». Στελέχη της Ν.Δ. καταδίκασαν τις πρακτικές του. Ομως τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Ειδικά από τη στιγμή που από προχθές αρκετά στελέχη της παράταξης «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα» αποσύρονται τρέχοντας, ενώ υποψήφιος με τον Κωστούρο είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Γιώργος Λυσίκατος, όπως έχει ανακοινωθεί.

Το τοπικό σάιτ του Ναυπλίου, anagnostis.org, έγραφε στις 25 Μαΐου, μετά τις βουλευτικές εκλογές: «Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα” του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου δείχνει να… πανηγυρίζει για τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές, σημειώνοντας πως “επιβραβεύτηκε η συναινετική μέθοδος διακυβέρνησης και η υλοποίηση έργων” και ότι “επιβεβαιώθηκε πανελλαδικά από την κοινή γνώμη, που θέλει ασφάλεια διακυβέρνησης, αξιοπιστία και σταθερή πορεία μέσα στην Ευρώπη”».

Στις 21 Απριλίου 2023, το argolikianaptiksi.gr έγραφε για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο: «Το κυβερνητικό επιτελείο αποχώρησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την πολιτική συμπεριφορά του Δημήτρη Κωστούρου. Η πολιτική κεφαλαιοποίηση της δημοτικής Αρχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ο Μητσοτάκης έδειξε την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους που τον υποδέχθηκαν και αποδέχθηκε την πολιτική τους στήριξη. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μία από τις σημαντικότερες πολιτικές μάχες της, τέτοιες κινήσεις όπως του Δημήτρη Κωστούρου παίρνουν ιδιαίτερη αξία και σημασία».

Λίγο πριν, στις 28 Φεβρουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόταν με ανακοίνωση «η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει από τόσο νωρίς να δώσει το δαχτυλίδι της στήριξης στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον νυν δήμαρχο Κωστούρο;». Αφορμή της κόντρας είχε σταθεί η παραδοχή Κωστούρου ότι μόνο το 25% των οφειλών από τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Ναυπλίου στο Τολό πληρώνεται, όμως, παρ’ όλα αυτά, δεν διακόπτεται η υδροδότηση για να μην κλείσουν ξενοδοχεία.

Τέλος, σε εκτενές δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας τον Δεκέμβριο για το ποιους δημάρχους θα στηρίξει η Ν.Δ., υπήρχε ρεπορτάζ ότι «στην Καλαμάτα, ο “γαλάζιος” Θανάσης Βασιλόπουλος έχει τη στήριξη της Ν.Δ. και για τις επερχόμενες εκλογές, ενώ στην Τρίπολη και στο Ναύπλιο δεν φαίνεται ότι θα “ενοχλήσουν” ιδιαίτερα τους Κωνσταντίνο Τζιούμη και Δημήτρη Κωστούρο, αντίστοιχα».

Ανεξάρτητα από το τι θέλουν ο Κωστούρος ή η Ν.Δ., τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Καμιά πόλη σε καμιά χώρα του κόσμου δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τέτοιες αηδιαστικές και ανισόρροπες πρακτικές. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κωστούρος είναι να καθίσει σπίτι του. Οι πολίτες ας τον παραμερίσουν. Και, στο τέλος, μην ξεχάσουν να τραβήξουν και το καζανάκι!

Βασίλης Γαλούπης


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ
Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1966. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία Βουκουρεστίου και είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου το 2006. Ως αντιδήμαρχος Ναυπλίου, το 2008 ασχολήθηκε συστηματικά με το σχέδιο πόλης και την ακίνητη περιουσία του δήμου. Δήμαρχος Ναυπλιέων εκλέχτηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2012. Συμμετέχει τιμητικά από τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Αντιναρκωτικού Αγώνα.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα