Θράσος! Ζητούν την απέλαση των χούλιγκαν

Απόβαση στην Αθήνα πραγματοποίησε χθες κροατική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας, με μοναδικό στόχο την απελευθέρωση των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν που εμπλέκονται στη στυγερή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα να είχε κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση σε σχέση με τον Κροάτη πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως χθες έθεσε ευθέως το ζήτημα, ζητώντας την απέλαση για όσους κατηγορούνται με πλημμελήματα, την ασφάλεια των Κροατών πολιτών στις φυλακές, αλλά και την ελεύθερη και δίκαιη δίκη των Κροατών. Από κει και πέρα ο Αντρέι Πλένκοβιτς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, την ίδια ώρα όμως οι υπουργοί του στο παρασκήνιο φαίνεται πως υλοποίησαν το σχέδιο της πίεσης για την απελευθέρωση των χούλιγκαν.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως νωρίς σήμερα το πρωί ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Κροάτη ΥΠΕΞ, στην οποία θεωρείται δεδομένο πως θα τεθεί το ζήτημα της αποφυλάκισης των χούλιγκαν, ενώ χθες το απόγευμα αντίστοιχη συνάντηση υπήρξε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του Κροάτη ομολόγου του Ivan Malenica.

Και οι δύο, άλλωστε, υπουργοί είχαν θέσει ζήτημα σωστής μεταχείρισης των Κροατών από το ελληνικό κράτος ήδη από την πρώτη ημέρα, υπονοώντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο πως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μπορεί να μην εφαρμοστεί για τους δολοφόνους χούλιγκαν.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης των Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, καθώς η κροατική πλευρά αποδέχτηκε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα