Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την Τουρκία για τις σφαγές των Ελλήνων

Σάλος από την ανάρτηση (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) για την επέτειο της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης» στη Μικρά Ασία. Σε χαμηλούς τόνους η αντίδραση της κυβέρνησης

Εδώ και τέσσερα χρόνια, ένα καλοδουλεμένο σύστημα εξουσίας προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να πείσει την ελληνική κοινωνία πως είναι προς το συμφέρον της χώρας να μετατραπεί σε δεδομένο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, που εφαρμόζεται με συνέπεια, μπορεί να έχει μέχρι σήμερα αρνητικά αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα, όμως φαίνεται πως αφήνει παγερά αδιάφορη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ώρα, λοιπόν, που η χώρα ικανοποιεί με μεγάλη συνέπεια κάθε αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε αυτό αφορά βάσεις είτε επίσπευση διαλόγου με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ όχι απλά αδιαφορεί για τις ενέργειες των Τούρκων στην Κύπρο και για τις διαρκείς προκλήσεις τους, αλλά φτάνει στο σημείο να τους συγχαρεί για την Καταστροφή της Σμύρνης, τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία και τη Γενοκτονία του Ελληνισμού από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Χθες το απόγευμα, λοιπόν, και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter συγχαίροντας τους Τούρκους για την επέτειο της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», όταν ο Κεμάλ ξεκίνησε τις σφαγές των Ελλήνων στο μικρασιατικό μέτωπο.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις, και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί» αναφέρει η LANDCOM στο μήνυμά της, μη διστάζοντας να παραποιήσει τη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, ξεχνώντας τις μαύρες ημέρες της εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο εσωτερικό, αλλά και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αντιδράσει, αλλά… σε πολύ χαμηλούς τόνους, καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μόνιμη αντιπροσωπία της χώρας στο ΝΑΤΟ θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Διαμαρτυρία

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια ανάρτηση είχε γίνει και πέρυσι, με αποτέλεσμα και πάλι η κυβέρνηση, αφού πιάστηκε στον… ύπνο, να αντιδράσει. Τότε, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση, πέρα από άτοπη, είναι και απαράδεκτη.

Κατόπιν της αντίδρασης, η περσινή ανάρτηση «κατέβηκε» και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, ωστόσο το γεγονός πως και φέτος είχαμε την ίδια ανακοίνωση από το ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας φανερώνει πως υπάρχει μια έντονη φιλοτουρκική διάθεση στους κόλπους της συμμαχίας.

Το ερώτημα όμως στο οποίο οφείλει να απαντήσει η Ελλάδα είναι αυτή η στροφή του ΝΑΤΟ μπορεί να αλλάξει με το δόγμα του «δεδομένου» συμμάχου ή με την επιστροφή στην πάγια θέση της εξωτερικής πολιτικής, η οποία αναγνωρίζει τη δεδομένη γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά παραμένει πολυδιάστατη;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα