Σε τροχιά διάλυσης οι «Σπαρτιάτες»

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τρεις βουλευτές διαγράφηκαν και άλλοι δύο ανεξαρτητοποιήθηκαν. Στην απομόνωση ο Στίγκας

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η οριστική και τυπικά διάλυση των «Σπαρτιατών» μετά τις συνολικώς πέντε αποχωρήσεις βουλευτών, οι οποίες δεν αποτέλεσαν και ιδιαίτερη έκπληξη μετά το αντάρτικο σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την απομόνωση του προέδρου Βασίλη Στίγκα.

Μέσα σε μόλις τρία εικοσιτετράωρα τρεις βουλευτές διαγράφηκαν και άλλοι δύο ανεξαρτητοποιήθηκαν. Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Φλώρο και Γιώργο Μανούσο, οι οποίοι απέστειλαν σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» αριθμεί μόλις επτά μέλη -μαζί και με τον επικεφαλής της- και βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάλυση στα εξ ων συνετέθη.

Υπενθυμίζεται πως αν μια Κοινοβουλευτική Ομάδα μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές, παύει να ισχύει. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που συγκεντρωθούν 10 ανεξάρτητοι βουλευτές και συνασπιστούν -εν προκειμένω φαίνεται πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις-, τότε δύναται να συγκροτήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τα παραπάνω συνεπάγονται πως επίκεινται άμεσα νέες εξελίξεις, αν και ο ίδιος ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι θα συμβεί, ενημερώνοντας πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τους βουλευτές. «Μιλάω με αρκετούς βουλευτές, πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με κάποιους, δεν ξέρω τι θα γίνει ακριβώς, αλλά ας περάσουν λίγο οι μέρες να πάω στην εισαγγελέα, να πούμε κάποια πράγματα και θα δούμε τι εξελίξεις θα έχουμε» δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας από τον Πύργο.

Αναφερόμενος στην κλήση του την Τρίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είπε ότι θα βρεθεί κανονικά στο ανώτατο δικαστήριο και θα καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει στη διάθεσή του. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, καθώς οι καταγγελίες περί Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, οι οποίες έγιναν από τα προεδρικά χείλη, από το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της Ολομέλειας της Βουλής, είναι εξαιρετικά σοβαρές και προφανώς χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα πως δεν αποκλείεται να υπάρξει θεσμική παρέμβαση, το πιθανότερο άμεσα, σε επίπεδο Βουλής, ενώ σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε το ΠΑΣΟΚ.

«Τα όσα παρακολουθούμε να συμβαίνουν στο ακροδεξιό μόρφωμα “Σπαρτιάτες” τον τελευταίο καιρό αποτελούν στίγμα για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία» αναφέρει η «πράσινη» παράταξη και συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος προσθέτει πως πρέπει άμεσα να ελεγχθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον πρόεδρο των «Σπαρτιατών», σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα