Ενταση στη Βουλή μετά τη νέα φιλοκυβερνητική παρέμβαση Τασούλα

Στο κοινοβουλευτικό τερέν μεταφέρθηκε -κατά τα πολιτικά ειωθότα- η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, εξ αφορμής των τραγικών στιγμών που ζει η χώρα μας, με τα κόμματα να καταλογίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου παντελή έλλειψη προετοιμασίας και την άλλη πλευρά να απαντά μέσω του προέδρου της Βουλής επικαλούμενη -τι άλλο;- την κλιματική κρίση.

Η παρέμβαση του προέδρου του Σώματος Kώστα Τασούλα στην Ολομέλεια αναφορικά με τις πλημμύρες προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα λογής λογής πηγαδάκια, καθώς εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την κυβερνητική επιχειρηματολογία, κάνοντας λόγο κι αυτός για κλιματική κατάρρευση, και όχι απλώς κλιματική κρίση, η οποία έχει ασύλληπτες συνέπειες και ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο και με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Ειναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που παρεμβαίνει υπέρ της κυβέρνησης σαν να είναι κυβερνητικό στέλεχος και όχι πρόεδρος της Βουλής! Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως απαιτείται συνένωση δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ορυμαγδός, ευχόμενος ταυτοχρόνως οι εγκλωβισμένοι να βρεθούν σώοι και αβλαβείς, μια και, όπως σημείωσε, «τα πράγματα είναι πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολα».

Βελόπουλος

Νωρίτερα, στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, διερωτώμενος πού είναι οι υποδομές, τα αντιπλημμυρικά έργα. «Με ανεμογεννήτριες δεν θεραπεύεις την κλιματική κρίση. Αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τα αντιπλημμυρικά» είπε.

Κριτική στην κυβέρνηση έκανε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πρόκειται πράγματι για θύματα της κακοκαιρίας, αλλά και της έλλειψης αντιπλημμυρικών. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλετε;». Απαντες, αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση έβαλαν στο στόχαστρο την κυβέρνηση αναφορικά με την παντελή απουσία θωράκισης της χώρας απέναντι στη μανία της φύσης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες παραμένει ανοχύρωτη απέναντι σε πυρκαγιές και πλημμύρες.

«Κατέρρευσαν βασικές υποδομές, η χώρα μας είναι ανοχύρωτη. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείτε πάντοτε το άλλοθι της κλιματικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Ολγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Παναγιώτης Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής) εξέφρασε την ελπίδα η έκβαση για τους αγνοουμένους να είναι αίσια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα