Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν επιθυμεί κριτική!

Τελικά το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών δεν γέμισε την κυβέρνηση ευθύνη, αλλά έπαρση, αλαζονεία και αμετροέπεια.

Και αν αυτό ορισμένοι προσπαθούν να το ξεχάσουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έρχεται να το θυμίσει, καθιστώντας σαφές πως η «δεύτερη φορά Μητσοτάκης» θα θυμίζει περισσότερο καθεστώς παρά κυβέρνηση. Ο γραμματέας, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την ελλιπή προετοιμασία των αντιπλημμυρικών έργων, των καθυστερημένων 112 για εκκενώσεις, αλλά και των μη λειτουργικών από τη βροχή στρατιωτικών ελικοπτέρων τα βρήκε όλα καλά καμωμένα και ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να σταματήσει η κριτική στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν κρύβουμε νεκρούς, δεν κρύβουμε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με την αγωνία των ανθρώπων. Είναι ανεπίτρεπτο. Δεν μπορεί αυτό να είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης», αρνούμενος όμως να δεχτεί πως για δύο 24ωρα δεν υπήρχε ενημέρωση αλλά μόνο μαρτυρίες ανθρώπων.

«Σπέκουλα»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις εικόνες που κυκλοφόρησαν χθες από την πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβικείο Βόλου. «Ολη η σπέκουλα και η κριτική στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι ανήθικη. Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για την ασφάλεια των ελικοπτέρων. Οφείλουμε έναν σεβασμό για τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν μάχη να σώσουν ανθρώπους» τόνισε, παραβλέποντας πως οι ειδικοί και οι απόστρατοι διαψεύδουν την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το εάν άργησαν οι εναέριες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης, είπε: «Οι εναέριες επιχειρήσεις άρχισαν αμέσως μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες. Με ακραία φαινόμενα και κεραυνούς δεν γινόταν να δοθεί άδεια να πετάξουν». Υποστήριξε επίσης ότι οι πολίτες ειδοποιήθηκαν εγκαίρως. Οπως είπε, εστάλησαν δύο μηνύματα την προηγούμενη μέρα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να πάνε σε ασφαλή σημεία, όσο το δυνατόν πιο ψηλά.


Η ΠτΔ στους πληγέντες με μεγάλη καθυστέρηση

Επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για τα χαμηλά της πολιτικά ανακλαστικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με καθυστέρηση πολλών ωρών, μετέβη χθες στην Καρδίτσα και στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, η κυρία Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, επισκέφθηκε αρχικά, παρουσία του μητροπολίτη Τιμοθέου, το Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και ακολούθως το 1ο Δημοτικό Σχολείο, στα οποία φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς.

Από Μπέο

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, στο δημαρχείο Βόλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η πόλη του Βόλου διανύει την έκτη μέρα της χωρίς πόσιμο νερό. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες, καθώς και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες όσων αγνοούνται και στους πληγέντες.

Επιπλέον, δήλωσε ότι αυτή την ώρα επείγει η επικέντρωση των δυνάμεων της Πολιτείας, ώστε όλοι να είναι ασφαλείς, και η ταχεία επούλωση των πληγών, προκειμένου η Θεσσαλία, οι κάτοικοί της, οι παραγωγικοί φορείς, οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους το συντομότερο δυνατόν. Τέλος, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στους εθελοντές και σε όσους παλεύουν αυτές τις δύσκολες ώρες για τους συνανθρώπους μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα