Ο «υπάλληλος» του Κυρανάκη στο Κτηματολόγιο

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση αποτυπώνεται και στις επιλογές της για τη διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Με τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης να λήγει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο υπάγεται πλέον ο φορέας, όρισε στις 8 Σεπτεμβρίου (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ./935/08.09.2023) ως νέο πρόεδρο τον πολιτευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέα Τσώκο.

Πόσο διήρκεσε η θητεία του; Μόλις τρεις ημέρες! Ο κ. Τσώκος παραιτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου επικαλούμενος επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Ο 40χρονος υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις πρόσφατες εκλογές (δεν κατάφερε να εκλεγεί) διετέλεσε γραμματέας της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 2013-2015, το 2019 ανέλαβε γενικός διευθυντής στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να πολιτευτεί. Ο κ. Τσώκος είναι ιδρυτής και διαχειριστής τεχνικής εταιρίας μελετών, με κύριο τομέα δραστηριότητας την εκπόνηση μελετών τεχνικών έργων, κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο για κάποιον που θέλει να ηγηθεί του Ελληνικού Κτηματολογίου. Βέβαια, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε δεν είναι το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, αλλά γιατί διαπίστωσε πως η θητεία του θα ήταν βραχύβια. Κι αυτό επειδή εκκρεμεί η τοποθέτηση διοικητικού συμβουλίου μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου 4735/2020.

Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Τσώκου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε νέα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ./944/12.09.2023), με την οποία πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο τοποθετείται ο οικονομολόγος Στέλιος Σακαρέτσιος, ο οποίος είχε ήδη τοποθετηθεί ως μέλος του Δ.Σ. Ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ο κ. Σακαρέτσιος ήταν μέχρι τον Ιούλιο προϊστάμενος Ψηφιακών Λειτουργιών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, συμβάλλοντας σε έργα όπως η πλατφόρμα «Know Your Custome», που παρέχει πρόσβαση τραπεζικής χρηματοδότησης σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η επιλογή του όμως μάλλον βασίστηκε σε μία άλλη προϋπηρεσία του. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Στέλιος Σακαρέτσιος ήταν διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη! Κοινώς, ο υφυπουργός πήρε το δεξί του χέρι και το τοποθέτησε επικεφαλής σε έναν φορέα τον οποίο εποπτεύει ο ίδιος. Είπατε κάτι;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα