Ντροπή! Ομολογούν ότι δεν γνώριζαν τα πραγματικά αίτια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρξει διερεύνηση του τραγικού συμβάντος

Πλείστα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη στη Λιβύη προκαλούν οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (κεντρική φωτό) εμφανίστηκε επιφυλακτικός, μην υιοθετώντας απόλυτα την επίσημη γραμμή που κάνει λόγο για αυτοκινητικό δυστύχημα, λέγοντας πως θα γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα.

«Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Αμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων, αλλά και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας ύστερα από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν» είπε ο Παύλος Μαρινάκης. Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη βέβαιη ότι αυτό που συνέβη ήταν πράγματι ένα αυτοκινητικό δυστύχημα.

Κι όλα αυτά σε αντίθεση με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ενώ την ίδια ώρα ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι συνέτρεξαν να βοηθήσουν.

Γεραπετρίτης

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης αρκέστηκε μόνο στα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας παράλληλα ότι «σήμερα η πατρίδα πενθεί». Σε κάθε περίπτωση ο αδόκητος χαμός των στελεχών μας βύθισε τη χώρα στη θλίψη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δηλώνει πως «η τραγικότητα ενός τέτοιου συμβάντος εν ώρα εκπλήρωσης του ανθρωπιστικού τους καθήκοντος, η απώλεια της ζωής τους, ενόσω επιχειρούσαν να προσφέρουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο λιβυκό λαό, μας συγκλονίζει όλους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων». Η αντιπολίτευση, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες της τραγωδίας, καταγγέλλοντας κενό πληροφόρησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα