Σκηνικό ακραίας πόλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα στρατόπεδα των δύο διεκδικητών της ηγεσίας έδειξαν και χθες ξεκάθαρα εχθρικές διαθέσεις, που δεν υπακούν σε κανέναν κανόνα συντροφικότητας

Πολώνεται υπέρμετρα το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της «τελικής αναμέτρησης» την προσεχή Κυριακή για την ηγεσία του κόμματος. Είναι φανερό ότι η μάχη για την επικράτηση διεξάγεται με μετωπικούς όρους, και αυτό, όπως παρατηρούν οι στωικοί της Κουμουνδούρου, είναι κάτι που εγγράφει υποθήκες μελλοντικών διαιρέσεων και ανοιχτών προσωπικών «λογαριασμών», που στην πορεία του χρόνου είναι πιθανό να κλείσουν με βίαιο τρόπο.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Τα δύο στρατόπεδα έδειξαν χθες ξεκάθαρα εχθρικές διαθέσεις, που δεν υπακούν σε κανέναν κανόνα συντροφικότητας. Μιλώντας στο Κόκκινο η Εφη Αχτσιόγλου κατήγγειλε ότι ο Πολάκης επιτίθεται συστηματικά εναντίον της χωρίς «να τον μαζεύει» κανείς, ανοίγοντας ένα παιχνίδι ευθυνών για την πιθανή μελλοντικά διάσπαση, με τα λόγια «το ερώτημα της ενότητας θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν είναι λόγια του αέρα αυτά, καθώς η Ε. Αχτσιόγλου συμπλήρωσε: «Σε ό,τι με αφορά, έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Αρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις». Ο Πολάκης, μέντορας του Κασσελάκη, δεν το άφησε να πέσει κάτω.

«Δεν τσιμπάω! Ματαιοπονείς! Ολοι την Κυριακή στις κάλπες για μια μεγάλη και καθαρή ΝΙΚΗ του Στέφανου Κασσελάκη!» ανταπάντησε με το γνωστό ψευτονταηλίδικο ύφος του. Νωρίτερα, ο Σ. Κασσελάκης, «απαντώντας» έμμεσα στην έκκληση της Ε. Αχτσιόγλου να την υπερασπιστεί απέναντι σε όσους την προβοκάρουν, όπως έπραξε η ίδια στις ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του, σχολίασε από την Καρδίτσα: «Χαμένοι στον κόσμο μας. Στα ποσοστά μας. Στις καρέκλες μας. Βαθιά νυχτωμένοι». Οπως αναμενόταν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με διαδικτυακή ανάρτηση -σημείο κι αυτό των καιρών…- έλαβε, έστω εμμέσως, θέση υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου. Με ακαδημαϊκή επιτίμηση, θεωρεί κάτω από τις γραμμές το σχέδιο το οποίο προτείνει ατελές, «που θα μπορούσε», όπως λέει, «να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις».

Από την άλλη πλευρά (Κασσελάκης), προσθέτει, «δεν έχουμε σχέδιο, αλλά μια πρόταση: “Ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με’’. Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Στο μεταξύ, συνεχίζεται άνευ αρχών μια μεταγραφολογία (π.χ., ο Μαμελάκης, που ήταν φανατικά υπέρ Τσακαλώτου, τώρα πάει με τον Κασσελάκη, με τον οποίο συντάσσεται μια παρακμιακή ομάδα αποτυχημένων βουλευτών), ενώ σε 8.000 ανέρχονται τα μέλη που επικαιροποίησαν την εγγραφή τους από τα 40.000 της εκλογής Τσίπρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα