Ντόρα Βυζοβίτου: Γιατί στηρίζω Μπακογιάννη

H Ντόρα Βυζοβίτου μιλά για την υποψηφιότητά της αλλά και τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στην πολιτική. Ο πατέρας μου, ο Χρήστος Βυζοβίτης, ήταν βουλευτής Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία επί 12 χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο με ανθρώπους, πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, που τους ένωνε το ίδιο πάθος της προσφοράς στον τόπο μας.

Το δικό μου πάθος ήταν αρχικά τα βιβλία. Εργάστηκα φτιάχνοντας βιβλιοθήκες και οργανώνοντας χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού, βλέποντας εκεί το πεδίο όπου μπορώ να προσφέρω δημιουργικά.

Στην πολιτική ξαναμπήκα χάρη στον Μιλτιάδη Εβερτ, τον αείμνηστο και εμβληματικό Μπουλντόζα της Αθήνας μας, που μου ζήτησε να ενταχθώ στο επιτελείο του όταν έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η πιο βαθιά, όμως, προσωπική και παραγωγική σχέση μου με την πολιτική άρχισε το 1997, όταν ο Κώστας Καραμανλής μού έκανε την τιμή να με διαλέξει για σύμβουλό του επί των πολιτιστικών θεμάτων και διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ίδιου και του κόμματος.

Σ’ αυτές τις εκλογές, τις πρώτες που συμμετέχω από την πλευρά της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον Κώστα Μπακογιάννη, ζητώ από τους συμπολίτες μου τον σταυρό τους γιατί ακριβώς πιστεύω ότι η εμπειρία μου στην πολιτική συμπληρώνει την εμπειρία μου ως δημότη της πόλης μας.

Ολη μου τη ζωή την πέρασα στο κέντρο της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Γνωρίζω, όπως όλοι μας, πως η ζωή στην Αθήνα εξακολουθεί να έχει προβλήματα και προκλήσεις. Ομως ταυτόχρονα βλέπω πως η Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με όλα τα στραβά κι ανάποδά της, αλλά με την ακαταμάχητη γοητεία της, μετά τη σκληρή περιπέτεια της κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, αλλάζει πρόσωπο: γίνεται πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, πιο πράσινη, πιο ανοιχτή.

Αυτή την Αθήνα, που αρχίζει ξανά να χαμογελά, αξίζει και χρειάζεται τις δυνάμεις, τις γνώσεις, την πείρα, το κέφι και τη διάθεση προσφοράς όλων μας. Ολοι μας, κάθε δημότης και κάτοικος της πόλης μας, μπορούμε να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά. Με γνώμονα το πρόγραμμα και το έργο του Κώστα Μπακογιάννη, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Μαζί, να πάμε την Αθήνα πιο πάνω».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα