Ανοιχτό το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής

Τι δείχνει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr για την πρόθεση ψήφου στους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης

Προβάδισμα του «γαλάζιου» υποψηφίου Νίκου Χαρδαλιά, αλλά με ποσοστό (29,3%), σημαντικά χαμηλότερο από του Γ. Πατούλη το 2019 (35,43%), καταγράφει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr (διεξήχθη από 14/9 έως 16/9 με 1.545 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων τα 1.236 με την online έρευνα και τα 309 με την τηλεφωνική έρευνα) στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (Δήμοι Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας).

  • Από τον Χρίστο Βουζα

Για την είσοδο στον β΄ γύρο δίνουν μάχη ο Γ. Ιωακειμίδης (ανεξάρτητος που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γ. Σγουρός (ανεξάρτητος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι καταγράφουν το ίδιο ποσοστό (15,7%).

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης με 7,6%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 25,1% (1 στους 4 ψηφοφόρους), εκ των οποίων 16,4% απαντά ΔΓ/ΔΑ και το 8,7% δεν επιλέγει κανέναν από τους υποψηφίους.

Και η συγκεκριμένη δημοσκόπηση και αυτές στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική που προηγήθηκαν καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας οδηγείται σε β΄ γύρο με αντιπάλους τους Ν. Χαρδαλιά από τη μια πλευρά και έναν εκ των Γ. Ιωακειμίδη και Γ. Σγουρού από την άλλη, με τον υποψήφιο της Ν.Δ. να μπαίνει ως φαβορί, αλλά, εφόσον υπάρξει συνεργασία των δύο, το τελικό αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό. Αναφορικά με τους δήμους:

Στον Δήμο Βύρωνα, μετά την ενοποίηση των δύο «γαλάζιων» ψηφοδελτίων του 2019 υπό τον Μ. Μπαντή, ο -με αρνητική εικόνα (69,2% ζητούν να μην επανεκλεγεί)- προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ νυν δήμαρχος Γ. Κατωπόδης μπαίνει με ντεζαβαντάζ στον β΄ γύρο, καθώς υπολείπεται του υποψηφίου της Ν.Δ. κατά σχεδόν 3% (21,4% έναντι 24,3%). Ωστόσο, το υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (27,9%: 22,4% ΔΞ/ΔΑ και 5,5% «κανέναν από τους παραπάνω») αφήνει ανοιχτό το αποτέλεσμα για τον β΄ γύρο.

Στον Δήμο Ηλιούπολης, ο προερχόμενος από την Κεντροαριστερά νυν δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης καταγράφει 29,4% στον α΄ γύρο και, έχοντας διαφορά 15 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο Στ., Ψυρρόπουλο (14,3%), προβάλλει ως το φαβορί του β΄ γύρου. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι το ισοζύγιο της ικανοποίησης από το έργο του νυν δημάρχου είναι θετικό (43,1% έναντι 41,5%), με αποτέλεσμα, ελλείψει αξιόμαχου υποψηφίου, να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία της απαραίτητης αντισυσπείρωσης στον β΄ γύρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα