Η καθημερινότητα των πολιτών στο προσκήνιο

Δύο νομοσχέδια παρουσιάστηκαν στο χθεσινό υπουργικό, ένα για τη Δημόσια Διοίκηση και ένα για μονάδες ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια

Με προώθηση μεταρρυθμίσεων και νομοσχεδίων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών επιχειρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αφήσει πίσω του τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησής του για τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να τα αντιμετωπίσεις επαρκώς.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι η προτεραιότητα και ο στόχος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο νομοσχέδια.

Το πρώτο είναι του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά την επιλογή διοικήσεων σε φορείς του δημόσιου τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρόκειται για τομή στην αξιοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. «Είναι καινοτόμο, αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες» είπε.

Ωστόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι που όλα αυτά τα χρόνια διορίζει κομματικά στελέχη και αποτυχόντες πολιτευτές ως διοικητές οργανισμών, νοσοκομείων και άλλων φορέων του Δημοσίου στη λογική της κομματικοποίησης του κράτους. Τόνισε ακόμα ότι με βάση αυτό το σχέδιο «οι διοικήσεις διαρκώς θα αξιολογούνται βάσει στόχων και θα αντικαθίστανται όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται». Το νομοσχέδιο αυτό αφορά τις διοικήσεις περισσότερων από 500 φορέων του Δημοσίου.

Το δεύτερο είναι του υπουργείου Υγείας και αφορά τη λειτουργία ειδικών μονάδων σε νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ιδρύονται, μεταξύ άλλων, 17 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης των εγκεφαλικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών.

«Ξέρουμε ότι αναλώνουμε χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων και αυτό είναι πια μια πραγματικότητα, η οποία πάντως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως αυτός «δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παράσχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς όλων των δημόσιων πολιτικών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα