Κατάρρευση Χαρδαλιά στη Δυτική Αθήνα

Ποιοι δήμαρχοι προηγούνται. Ολοταχώς για έκτη θητεία στο Περιστέρι ο Παχατουρίδης

  • Από τον
    Χρίστο Βούζα

Περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το ποσοστό της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου καταγράφει η επίδοση του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά στη Δυτική Αθήνα (Δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου).

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών (διεξήχθη 25-28/9/2023) σε δείγμα 1.077 πολιτών (862 με online έρευνα και τα 215 με τηλεφωνική έρευνα), ο κ. Χαρδαλιάς συγκεντρώνει ποσοστό 24,2% έναντι 34,66% της Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές και 31,65% του Γ. Πατούλη το 2019.

Τον ακολουθούν κατά σειρά:

• ο Γ. Ιωακειμίδης (ανεξάρτητος, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) με 17,4%,

• ο Γ. Σγουρός (ανεξάρτητος, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) με 15,3% και

• ο Γ. Πρωτούλης (ΚΚΕ) με 10,1%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βρίσκονται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 1%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, φαινόμενο που παρατηρείται με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση σε όλη τη χώρα και φτάνει το 28,8% (19,2% αναποφάσιστοι και 9,6% «Κανέναν από τους παραπάνω»).

Η μάχη στους δήμους

Στον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, το Περιστέρι, ο νυν δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, που αυτή τη φορά στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην της Ν.Δ., οδεύει ολοταχώς προς μία έκτη θητεία, με το εντυπωσιακό 61,8% (74,18% το 2019) και ένα 23,5% αδιευκρίνιστης ψήφου (10,3% «Κανένας από τους παραπάνω», 10,3% «Δεν έχω αποφασίσει» και 2,9% «ΔΞ/ΔΑ».
Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού η μάχη, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί στον β’ γύρο μεταξύ τού -με αρνητική εικόνα (52,6% ζητεί να μην επανεκλεγεί)- «γαλάζιου» νυν δημάρχου Στ. Τσίρμπα (29,2%) και του προερχόμενου από την Κεντροαριστερά Α. Σαμόλη (22,7%).

Την -αμφίρροπη- μάχη θα κρίνουν ο πρώην αντιδήμαρχος του νυν δημάρχου Θ. Μαξούρας (8,9%), ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θ. Σκολαρίκος (7,8%), η υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Νίκα (2,2%) και, βεβαίως, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου – 29,2% (11,8% «Κανέναν από τους παραπάνω», 8,7% «ΔΞ/ΔΑ», 7,5% «Δεν έχω αποφασίσει» και 1,2% «Λευκό/Ακυρο»).

Αμφίρροπη είναι η μάχη και στον Δήμο Ιλίου, όπου ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και με μέτρια εικόνα (43,6% ζητεί να μην επανεκλεγεί) νυν δήμαρχος Ν. Ζενέτος (30,3%) αναμετράται με την πρώην αντιδήμαρχό του και σύζυγο του γιου τού παλιού «πράσινου» δημάρχου της περιοχής Βασίλη Κουκουβίνου, Α. Αλεβίζου – Κουκουβίνου (26,5%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μπατσής (16,7%), στην τέταρτη ο Ν. Σταματόπουλος του ΚΚΕ (7,3%) και στην πέμπτη ο Δ. Γεωργίου με την «Αριστερή Κίνηση Ιλίου» (1,3%). Αναφορικά με το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, αυτό φτάνει στο 17,9% (9,7% «Δεν έχω αποφασίσει», 4,9% «Κανέναν από τους παραπάνω» και 3,3% «ΔΞ/ΔΑ»).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα