Δένδιας: Οι τέσσερις άξονες για την αναβάθμιση του Στρατεύματος

Σε μια περίοδο που το κύρος του Στρατού έχει πληγεί από τις άστοχες κινήσεις της ηγεσίας του αλλά και από το γεγονός πως έχει εμπλακεί στα μικροπολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ο Νίκος Δένδιας επιχειρεί να πετύχει την απαιτούμενη ανανέωση που θα δώσει νέα ώθηση στο ελληνικό Στράτευμα. Σε άρθρο του στην ετήσια έκδοση του ΕΒΕΑ «Trade with Greece» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας έθεσε τους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η στρατηγική για το Στράτευμα, συμπυκνώνοντας τις απαραίτητες θεωρητικές αναλύσεις αλλά και τις τακτικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, ο πρώτος άξονας είναι αυτός της επικαιροποίησης της πολιτικής εθνικής ασφάλειας, καθώς το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο νέες προκλήσεις ασφάλειας και διδάγματα τα οποία επιβάλλεται να μελετηθούν ή και να ενσωματωθούν στην εθνική μας στρατηγική.

Ο δεύτερος άξονας είναι η συνέχιση και η επιτάχυνση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων. «Δεσμευόμαστε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις μας θα έχουν στη διάθεσή τους τα μέσα που απαιτούνται για την εκπλήρωση της αποστολής τους, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τις οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας». Ο τρίτος άξονας που έθεσε ο υπουργός και έχει ιδιαίτερη σημασία έχει να κάνει με την εθνική αμυντική βιομηχανία, για την οποία ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως μπορεί να μετατραπεί σε έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τέταρτος άξονας είναι «η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και η αξιοποίηση της στρατιωτικής θητείας ως πλατφόρμας για την απόκτηση νέων πιστοποιημένων δεξιοτήτων των στρατευσίμων» αναφέρει ο κ. Δένδιας. Ο υπουργός, μάλιστα, στο άρθρο του ήταν σαφής και ως προς το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τονίζοντας ακόμα μία φορά πως η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλειρηνική, όμως θα προασπίσει με απόλυτη αποφασιστικότητα την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα