Αμφίρροπη η «μάχη» στη Θεσσαλονίκη

Ζέρβας και Πέγκας «προκρίνονται» στον δεύτερο γύρο. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για Σέρρες και Κατερίνη

  • Από τον
    Χρίστο Βούζα

Μεικτή είναι η εικόνα σε δήμους της κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.260 πολιτών, εκ των οποίων 1.008 με την on-line έρευνα και 252 με την τηλεφωνική έρευνα.

Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης το δίδυμο του β’ γύρου φαίνεται ότι θα είναι ο νυν δήμαρχος Κ. Ζέρβας, που στηρίζεται από τη Ν.Δ., και ο Σπ. Πέγκας, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει 26,6%, έναντι 20,3% του κ. Πέγκα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στ. Αγγελούδης (ΠΑΣΟΚ) με 15,6%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά (Β. Τομπουλίδης: 5,2%, Στ. Καλόγηρος: 4,9%, Δ. Τσαβλής: 2,7%, Μ. Κέκη: 2,6%, Γ. Κουριαννίδης και Δ. Ζιαμπάζης: 2,4%), ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει στο 17,3% (12,8% αναποφάσιστοι, 3,6% «Κανέναν από τους παραπάνω», 0,6% «ΔΞ/ΔΑ» και 0,3% «Λευκό/Ακυρο»).

Με αυτά τα δεδομένα, η αναμέτρηση στον β’ γύρο αναμένεται αμφίρροπη, με σημαντικές πιθανότητες ωστόσο του κ. Πέγκα, ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερες «δεξαμενές».

• Αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση και στον Δήμο Κατερίνης, με τον «γαλάζιο» νυν δήμαρχο Κ. Κουκοδήμο να έχει βραχεία κεφαλή έναντι του βασικού του αντιπάλου, του επιχειρηματία Γ. Ντούμου (34,5% έναντι 33,7%), ενώ ακολουθούν ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Σ. Τριανταφύλλου (10,5%) και ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Τσουπέης (2,3%).

• Επικράτηση από τον α’ γύρο του νυν δημάρχου Α. Χρυσάφη δείχνει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr για τον Δήμο Σερρών. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσάφης συγκεντρώνει 43,4%, έναντι 32,2% της βασικής αντιπάλου του Β. Μητλιάγκα, ενώ η Ε. Τούσκα («Λαϊκή Συσπείρωση») καταγράφει 4,3%. Στις Σέρρες η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 20,1%, με το 14% των δημοτών να είναι αναποφάσιστο, το 3,7% να μην επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους και το 2,4% να δηλώνει «ΔΞ/ΔΑ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα