Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σκληρή μάχη μεταξύ Τατούλη – Πτωχού

Μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., Δ. Πτωχός, και ο «γαλάζιος αντάρτης», πρώην υπουργός και περιφερειάρχης Π. Τατούλης. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 σε δείγμα 1.085 πολιτών, εκ των οποίων τα 868 ερωτηματολόγια με on-line έρευνα και τα 217 με τηλεφωνική.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πτωχός συγκεντρώνει 27,7%, έναντι 26,9% του Π. Τατούλη και ακολουθούν με 8,4% ο Δ. Κουτσούλης (ΠΑΣΟΚ), με 6,2% ο Μ. Μάκαρης (ΣΥΡΙΖΑ), με 1,7% ο Ν. Κουτουμάνος (ΚΚΕ), ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι βρίσκονται λίγο πάνω από το 1%. Και σε αυτήν την περιφέρεια η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά (24,2%), με το 18,7% να δηλώνει ΔΞ/ΔΑ και το 7,5% «Κανέναν από τους παραπάνω».

Ιδιαίτερα αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση και στον Δήμο Τρίπολης μεταξύ του -με μέτριες επιδόσεις, αφού το 40,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο του- νυν δημάρχου Κ. Τζιούμη (34,5%) και του πρώην Γ. Σμυρνιώτη (35,8%), ο οποίος έχει αποκτήσει βραχεία κεφαλή. Καθότι οι υποψήφιοι είναι μόλις τρεις (και ο Β. Γούργαρης – «Λαϊκή Συσπείρωση», που καταγράφει 3,8%), η «μάχη» μεταξύ των δύο αναμένεται να κριθεί στον α’ γύρο από το υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ( 25,9%), με το 11,9% να είναι αναποφάσιστο, το 7,2% να δηλώνει ΔΞ/ΔΑ και το 6,8% να μην επιλέγει κανέναν από τους υποψηφίους.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΟΥΖΑΣ


Ταυτότητα έρευνας

Μεικτή (διαδικτυακή 80% και τηλεφωνική 20%) έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου από τον διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.085 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων τα 868 με on-line έρευνα και τα 217 με τηλεφωνική έρευνα, με ποσοστώσεις δήμων, ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθέναν από τους δήμους που ερευνήθηκαν.

Για τη διαδικτυακή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Google Forms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών, από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις έγιναν κατά το διάστημα 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα δεδομένα αναλύθηκαν με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS και τα εργαλεία ποσοτικής ανάλυσης που παρέχει το Microsoft Excel.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα