Μάθημα Ντόρας στον… συστημικό Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε στην πολιτική ζωή του τόπου ως ένας αντισυμβατικός πολιτικός που υποσχόταν ρήξη με το σύστημα. Περίπου 11 χρόνια μετά την ανάδειξή του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οκτώ από όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή του ηγέτη της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Είτε διότι ο ίδιος άλλαξε κατανοώντας τα ιδεολογικά του αδιέξοδα είτε γιατί πείστηκε από το σύστημα πως πρέπει να γίνει πιο συμβατικός, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει να ζηλέψει σήμερα σε τίποτα τον αρχηγό ενός κόμματος που αρκείται σε μια ήπια διαχείριση του συστήματος.

Προφανώς αυτός θα είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, που αναδείχθηκε με το αίτημα για κυβέρνηση της Αριστεράς, ένιωσε την ανάγκη να βρεθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη, με φόντο τη συνύπαρξή τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μάλιστα, φρόντισαν να κάνουν γνωστή σε όλους τη συνάντησή τους, καθώς αυτή πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο όροφο της Βουλής, γνωρίζοντας πως έχουν κοντά τους τα… αδιάκριτα μάτια των κοινοβουλευτικών συντακτών. Κάποιος καλοπροαίρετος θα έλεγε πως ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να ενημερωθεί από την κυρία Μπακογιάννη για το κλίμα που επικρατεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μια και ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί για πρώτη φορά στο Συμβούλιο τη Δευτέρα.

Ωστόσο, κάποιος περισσότερο κακοπροαίρετος θα αναρωτιόταν αν οι δύο πολιτικοί έχουν βρει κοινό έδαφος για την επικείμενη συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Κοινώς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται το ενδεχόμενο να βάλει πλάτη στη διαπραγμάτευση που έχει αρχίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας συναντίληψη για το γεγονός πως η κυριαρχία είναι έννοια σχετική, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Τίνι Κοξ, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να είναι εκείνος επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα