Έστειλαν πρόστιμα για ξαπλώστρες σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις!

Λόγια του αέρα αποδεικνύονται οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πάγωμα των κατασχέσεων για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, καθώς την ίδια ώρα τα «κοράκια» του υπουργείου Οικονομικών βεβαιώνουν πρόστιμα σε βάρος επαγγελματιών της Μαγνησίας για ομπρέλες και ξαπλώστρες, που έχουν καταλήξει στον βυθό του Παγασητικού μετά τις πλημμύρες.

Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για καταπάτηση του αιγιαλού σε επαγγελματίες από τον Βόλο μέχρι τις Αλυκές, και από την Αγριά μέχρι τα παράλια του νοτίου και του ανατολικού Πηλίου.

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται ολοσχερώς από τις δύο καταστροφικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο. Ομως, παρά τη δέσμευση για πάγωμα των διοικητικών μέτρων σε βάρος των πλημμυροπαθών, η Κτηματική Υπηρεσία επιδίδει αυτές τις ημέρες τα… τσουχτερά πρόστιμα μέχρι 15.000 ευρώ που έχουν καταλογιστεί στους καταστηματάρχες, πολλοί από τους οποίους ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να βγάζουν λάσπες από τις επιχειρήσεις τους.

«Με ειδοποίησαν να παραλάβω πρόστιμο για καταπάτηση της παραλίας. Ποιας παραλίας, αυτής που δεν υπάρχει; Καταπάτηση από τι; Από ομπρελοκαθίσματα που είναι στον βυθό; Και πώς να πληρώσω αυτή την περίοδο που δεν έχουμε κάνει ούτε μεροκάματο από τις 5 Σεπτεμβρίου; Που δεν έχουμε καν μαγαζιά;» αναρωτιέται αγανακτισμένος επαγγελματίας στην τοπική εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος».

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βγάλουμε λάσπες. Παραλίες δεν υπάρχουν και πρέπει να έχουμε άτομο να ασχολείται με τη γραφειοκρατία. Τουλάχιστον μάθαμε ότι το κράτος δουλεύει και στέλνει και πρόστιμα» πρόσθεσε, εξοργισμένος από την αντιμετώπιση που έχουν οι πληγέντες επαγγελματίες από τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα