Η Ελευσίνα γεμίζει με αεροσκάφη C-130 των Ηνωμένων Πολιτειών

Ολο και περισσότερο εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο που άρχισε με την αιφνιδιαστική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε πόλεις και κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ και πλέον απειλεί με ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Μετά τη Σούδα, όπου το τελευταίο διάστημα η αμερικανική δραστηριότητα έχει κορυφωθεί, στην υποστήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο εμπλέκεται και η αεροπορική βάση της Ελευσίνας, όπου πρόκειται σύντομα να εγκατασταθεί αμερικανική παρουσία. Ετσι, με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης η χώρα μας μετατρέπεται σε στρατιωτική αποικία των ΗΠΑ και μετέχει ενεργά στη σύρραξη.

Υπενθυμίζεται ότι στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας εδρεύει η 112 Πτέρυγα Μάχης όπου επιχειρεί το σύνολο των αεροσκαφών τακτικών μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας. Χθες αφίχθη από τη Γερμανία ομάδα επιτελών της διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (EUCOM) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις με την ελληνική πλευρά για τη μεταστάθμευση στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας αριθμού (κατ’ εκτίμηση πέντε έως οκτώ) αεροσκαφών τακτικών μεταφορών τύπου C-130 της αεροπορίας των ΗΠΑ, αλλά και τις διαρρυθμίσεις για τη χρησιμοποίησή της ως κόμβου μεταφόρτωσης στο παγκόσμιο σύστημα αερομεταφορών των ΗΠΑ για την υποστήριξη των δυνάμεών τους που αναπτύσσονται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά οι Αμερικανοί επιτελείς θα οριστικοποιήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τη διαμονή και τη διοικητική μέριμνα των πληρωμάτων και του προσωπικού εξυπηρέτησης των αμερικανικών αεροσκαφών, που υπολογίζεται σε περισσότερα από 100 άτομα.

Η αμερικανική παρουσία στην Ελευσίνα πρωτίστως συνδέεται με την υποστήριξη της ισχυρής ναυτικής δύναμης που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στην ανατολική Μεσόγειο προς υποστήριξη του Ισραήλ. Η δύναμη περιλαμβάνει δύο αεροπλανοφόρα που μεταφέρουν 150 αεροσκάφη και ελικόπτερα διάφορων τύπων με δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων 24 ώρες το 24ωρο, εννέα συνοδά πλοία επιφανείας με συνολικά 800 κελιά εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και βλημάτων πλεύσης (cruise) Tomahawk για την προσβολή στόχων ξηράς, και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων που έχουν επίσης δυνατότητα εκτόξευσης βλημάτων Tomahawk.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα