Συναγερμός! Φόβοι για χτύπημα στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη επιφυλακή στο Στρατόπεδο «Νταλίπη», το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα των στρατιωτικών και άλλων υποψήφιων στόχων τρομοκρατών

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές τα τελευταία 24ωρα στη βόρεια Ελλάδα μπροστά στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Στρατόπεδο «Νταλίπη» στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται η Σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και φιλοξενούνται αξιωματικοί του ΝΑΤΟ.

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των στρατιωτικών και άλλων υποψήφιων στόχων στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, μετά το χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ και τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Η αυξημένη επιφυλακή κρίθηκε αναγκαία καθώς τις τελευταίες μέρες διαμένουν εκεί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το στρατόπεδο. Ετσι, εστάλη στις 20 Οκτωβρίου σχετικό έγγραφο του γενικού αστυνομικού διευθυντή, υποστράτηγου Χρήστου Μπουλούμπαση, με τίτλο «Μέτρα προστασίας εγκατάστασης» προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη του Στρατοπέδου «Νταλίπη». Ειδικότερα, αποφασίστηκε να ενταχθεί σε σύστημα αυξημένου αριθμού περιπολιών -ασφαλείας, τάξης, άμεσης δράσης-, οι οποίες να διέρχονται συχνά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ιδίως τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.

Το έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει πως αστυνομικοί όλο το 24ωρο και ειδικά το διάστημα 22.00 έως 06.00, θα περιπολούν και θα επικεντρώνονται στα άτομα που κινούνται στη γύρω περιοχή, που ενδεχομένως να είναι ύποπτα.

Παράλληλα, έχει εκπονηθεί επιχειρησιακή εφαρμογή αντιμετώπισης κινδύνου. Οι αστυνομικοί οφείλουν «να ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειάς τους στο Κέντρο Επιχειρήσεων, για την ενεργοποίηση μηχανισμού αντίδρασης και διαχείρισης θεμάτων αρμοδιότητάς του», όπως αναφέρεται στο έγγραφο.

Εξάλλου, δόθηκε εντολή στους αρμόδιους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης να δραστηριοποιήσει στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών της προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος του στρατοπέδου.

Στο ίδιο έγγραφο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής καλεί τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης «όπως επιστήσει την προσοχή του προσωπικού που ήδη διαθέτει προς εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού της εγκατάστασης για αυξημένη επαγρύπνηση/αποφυγή εφησυχασμού και ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους, προκειμένου να αναφέρουν – ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας της εγκατάστασης».

Το έγγραφο κοινοποιείται και στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος που είναι αρμόδια για τρομοκρατικές επιθέσεις, ώστε να γνωστοποιήσει έγκαιρα οποιαδήποτε πληροφορία κατέχει ή συλλέξει για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος του Στρατοπέδου «Νταλίπη». Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες που επισκέπτονται το στρατόπεδο αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Κάθε φορά υπήρχε η ίδια κινητικότητα από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, τις προηγούμενες φορές υπήρχαν και νατοϊκά στρατεύματα που παρέμειναν για λίγες ημέρες στο «Νταλίπη» και έπειτα αναχώρησαν για Αλεξανδρούπολη και Ορμένιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά παραμένουν στο στρατόπεδο αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Αυξημένη προστασία

Στους στρατιωτικούς αυτούς παρέχεται αυξημένη προστασία από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης. Πάντως, αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως η εντολή για μέτρα προστασίας στο Στρατόπεδο «Νταλίπη» δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες οδηγίες για φύλαξη σε όλους τους πιθανούς στόχους στην πόλη, λόγω της σύρραξης στο Ισραήλ και της ανησυχίας για τρομοκρατικά χτυπήματα στο εξωτερικό.

Εκτός από την ενίσχυση των περιπολιών στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης έχουν λάβει μέτρα και σε στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος. Δεκάδες αστυνομικοί φρουρούν εταιρίες ισραηλινών συμφερόντων στη συμπρωτεύουσα όπου υπάρχει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα