Ο «σουλτάνος» απειλεί θρασύτατα με εισβολή!

Ομολόγησε ότι αντιλαμβάνεται τη Θεσσαλονίκη ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας, στην οποία δικαιούται να επέμβει όποτε το κρίνει σκόπιμο

Κάθε κυβέρνηση ενός «κανονικού» κράτους θα έπρεπε να έχει αντιδράσει με οργή στις νέες, εξωφρενικές προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας, ο οποίος στην ομιλία που διοργάνωσε το Σάββατο, με σκοπό την υποστήριξη στη Χαμάς, μπροστά σε ένα φανατισμένο τουρκικό ακροατήριο επανέφερε τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια που απεργάζεται το τουρκικό βαθύ κράτος, συλλήβδην, εναντίον όλων των γειτονικών χωρών.

Η παραληρηματική ομιλία του συμπεριέλαβε ακόμα και τη Θεσσαλονίκη, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε έναν μήνα (7 Δεκεμβρίου) το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, ύστερα από μακρά περίοδο εχθρότητας, προκλήσεων και απροκάλυπτων εδαφικών διεκδικήσεων.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ασχολείται με την επενδυτική βαθμίδα και τις περίφημες μεταρρυθμίσεις, ώστε «να γίνουμε Ευρώπη» και να μπούμε στα «ραντάρ» των αγορών, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο μήνυμά του μέσω facebook, ο Τούρκος πρόεδρος «έφτασε» μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια. Οσα είπε ο Ερντογάν για τη Θεσσαλονίκη σε συγκέντρωση τουρκικού όχλου 1.000.000 φανατισμένων υποστηρικτών του, σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, φαίνεται ότι «πέρασαν και δεν άγγιξαν» την ελληνική κυβέρνηση, που τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με τη δική της «μεγάλη ιδέα», την «κατάκτηση» των αγορών και την επενδυτική βαθμίδα.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα, ο Τ. Ερντογάν έπιασε στο στόμα του ακόμα μία φορά περιοχές του ελληνικού κράτους που απελευθερώθηκαν με σκληρό αγώνα από τον οθωμανικό ζυγό, αφήνοντας σοβαρές αιχμές ότι η Τουρκία τις επαναδιεκδικεί: «Σήμερα ορισμένοι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μέρος πολύ μακρινό, μα πολύ μακρινό μέρος.

Ενα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα η Γάζα ήταν γι’ αυτό το έθνος (για εμάς) ό,τι είναι σήμερα τα Αδανα. Οπως ήταν τα Σκόπια ακριβώς ό,τι σήμερα είναι η Αδριανούπολη. Και ήταν η Θεσσαλονίκη, όπως είναι σήμερα οι Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρέλι). Η Γάζα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας. Πού ήμασταν τότε και πού φτάσαμε σήμερα; Θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε αυτόν τον δρόμο που οι ίδιοι χαράξαμε…»

10.000 Ελληνες

Σημειώνεται ότι οι Σαράντα Εκκλησιές τον 17ο αιώνα ήταν χωριό όπου η ελληνική κοινότητα έφτασε να αριθμεί τους 10.000 Ελληνες, με λειτουργία μάλιστα ελληνικού σχολείου. Πριν από το 1918 οι Σαράντα Εκκλησιές ήταν επαρχία στο βιλαέτι της Αδριανούπολης, ενώ κατά την ελληνική διοίκηση (όταν η Ανατολική Θράκη απελευθερώθηκε) έγινε πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Με την ανταλλαγή πληθυσμών οι περισσότεροι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία, τη Δυτική Θράκη και πολλοί στη Θεσσαλονίκη, όπου ίδρυσαν συνοικισμό με το ίδιο όνομα.

Με αφορμή τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ, λέγοντας ότι «όσο τρομοκράτης είναι ο Νετανιάχου τόσο τρομοκρατική οργάνωση είναι η Χαμάς», σημείωσε: «Πίσω από τα λόγια των Ισραηλινών ηγετών θα βρείτε τα σχέδια της προδοσίας που περιλαμβάνουν τα σύνορα της χώρας μας. Απέναντί μας έχουμε εκείνους που ενθάρρυναν κάποτε τους Αρμενίους στην Ανατολία, τους Ελληνες στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα…»

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο στη Θεσσαλονίκη, όπου ασφαλώς αναμένεται ο Ερντογάν να κάνει τα γνωστά σόου με το δήθεν σπίτι όπου γεννήθηκε ο μακελάρης των Ελλήνων Κεμάλ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης απηύθυνε χαιρετιστήριο συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για την τουρκική εθνική εορτή (28 Οκτωβρίου) που συμπίπτει με τη δική μας εθνική εορτή.

Να σημειωθεί πως η ελληνική πλευρά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ούτε τη σοβαρότατη πρόκληση σχετικά με τη βραχονησίδα Ζουράφα, την οποία το τουρκικό Γενικό Επιτελείο συμπεριέλαβε σε σχέδια μεγάλης αεροναυτικής άσκησης, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», με το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να εκδίδει μια άτονη ανακοίνωση που δεν εμπόδισε τα σχέδια της τουρκικής άσκησης.


Δείτε επίσης: Γιώργος Γεραπετρίτης: Η πιο φαιδρή δήλωση στην ιστορία του ΥΠΕΞ

Δείτε επίσης: Στον Καιάδα το Σύνταγμα και η ελληνική κυριαρχία!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα