Η Κεραμέως έχει στην τράπεζα 1.300.000 € , αλλά όχι 6.500 για τα απλήρωτα κοινόχρηστα

Εγινε χθες στη Θεσσαλονίκη η δίκη της υπουργού για το χρέος της

Κανονικά και με τον… νόμο έγινε η δίκη κατά της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του αδερφού της, στην οποία τους οδήγησαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας της οδού Νικολάου Μάνου στη Θεσσαλονίκη, επειδή τόσο η υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και ο αδερφός της δεν έχουν πληρώσει τα κοινόχρηστα που αντιστοιχούν σε ακίνητο ιδιοκτησίας τους.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μάρτυρας κατηγορίας ο κ. Στρατινάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν καταπέλτης κατά της υπουργού, καταθέτοντας στο μονομελές οικονομικά στοιχεία που αφορούν την περιουσία της κυρίας Κεραμέως, τα οποία άντλησε από τη Βουλή και τη Δι@ύγεια, αλλά και την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυρία Κεραμέως για την πληρωμή ενός ποσού πάνω από 6.500 ευρώ συνολικά, που αφορούν τα κοινόχρηστα του ακινήτου της. Με δήλωση στη «δημοκρατία» κάνει, μάλιστα, έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό να… παρέμβει για το θέμα. Η «δημοκρατία» ανέδειξε το θέμα από την πρώτη στιγμή και με στοιχεία και γεγονότα αποκάλυψε την αλήθεια.

«Κάνω έκκληση στον κύριο Μητσοτάκη να παρέμβει για να μας πληρώσει η κυρία Κεραμέως τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, γιατί δεν θα έχουμε αέριο για την πολυκατοικία από αρχές Νοεμβρίου, τελείωσαν τα αποθεματικά μας και θα παγώσουμε, τόσο εμείς όσο και τα παιδάκια του νηπιαγωγείου που φιλοξενούνται στο ισόγειο και τα κοιμίζουν στη 1 το μεσημέρι για να τα πάρουν οι εργαζόμενοι γονείς τους στις 5 μ.μ. Αυτά τα παιδιά θα παγώσουν, γιατί δεν έχουμε πλέον να πληρώσουμε εμείς οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Χρωστάμε ήδη 2.900 ευρώ και στην Οργάνωση, την εταιρία που ασχολείται με τα κοινόχρηστα. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε να γίνει γνωστό το θέμα μας».

Κάτοχος 11 ακινήτων

Νωρίτερα, ο ίδιος μάρτυρας είπε στο δικαστήριο: «Πώς είναι δυνατόν να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις της ολόκληρη υπουργός, που, όπως βρήκαμε από τη Βουλή και τη Δι@ύγεια και τα καταθέτουμε, έχει 11 ακίνητα. Σπίτια στο Βέλγιο, 236.000 ευρώ έσοδα τον χρόνο, όπως δηλώνει, και 1.348.000 ευρώ στην τράπεζα, όπως και δύο αυτοκίνητα;»

Ο ίδιος ο κ. Στρατινάκης αποκάλυψε: «Μόλις τα είπα αυτά, ο δικηγόρος της κυρίας Κεραμέως μού είπε μπροστά στην πρόεδρο: “Κι επειδή έχουμε τόσα εμείς, πρέπει να τα δώσουμε σε εσάς;”»

Και συμπλήρωσε: «Ηταν απίστευτη αντίδραση, όσο και προκλητική, γιατί εμείς δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που χρωστάει στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας. Δεν είναι ντροπή αυτό για μια υπουργό με τόσα ακίνητα, μετρητά και αυτοκίνητα;»

Στη ερώτηση εάν χρωστούσε και πριν από το 2017, όταν πέθανε ο πατέρας της κυρίας Κεραμέως, η απάντηση ήταν θετική, ενώ ο μάρτυρας, εκπροσωπώντας όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ανέφερε ακόμη: «Της είπαμε να βγάλει τα καλοριφέρ, να κόψει το νερό και το ρεύμα, για να της κάνουμε… μείωση στα κοινόχρηστα, αλλά ούτε καν ασχολήθηκε. Τώρα θα μας κόψουν το αέριο στην οικοδομή, αλλά την κυρία υπουργό ουδόλως ενδιαφέρει αυτό, εμείς θα παγώσουμε τον χειμώνα».

Σήμερα το απόγευμα οι ένοικοι της πολυκατοικίας θα κάνουν έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν από δω και πέρα, ενώ το πιο πιθανό είναι να αποφασίσουν να κόψουν το αέριο στην πολυκατοικία, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο, και παράλληλα να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για τα κοινόχρηστα της Κεραμέως, που εύχονται να μην αργήσει και να αποδοθεί δικαιοσύνη, αναγκάζοντας την υπουργό να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα