Τέμπη: Εξεταστική αποφασίζει η Βουλή

Η πρόταση του ΚΚΕ, το οποίο ζητά να διερευνηθεί τι έχει συμβεί στον σιδηρόδρομο από το 1997 και μετά, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια

Ο κύβος ερρίφθη. Αύριο η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η πρόταση του Περισσού, ο οποίος ζητά να διερευνηθεί τι έχει συμβεί στον ελληνικό σιδηρόδρομο από το 1997 και μετά, αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια, καθώς η «γαλάζια» παράταξη έχει ήδη ανακοινώσει πως θα τη στηρίξει. Θετικά διάκεινται και τα μικρότερα κόμματα, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν διαμηνύσει πως δεν σκοπεύουν να πουν το «ναι» στην πρόταση για εξεταστική, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα» και «διάχυση» ευθυνών.

Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη υπέβαλε χθες αίτημα συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Το ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι οποίες σχετίζονται, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της σύμβασης 717/2014 για το σύστημα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας.

Υπενθυμίζεται πως σχετικό αίτημα κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως η Βουλή θα συστήσει εξεταστική, με το ΚΚΕ να αναφέρει: «Το έγκλημα των Τεμπών, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, επιβάλλεται να εξεταστεί σε βάθος και στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η διερεύνησή του με όλους τους τρόπους ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπευθύνους, όπου αυτές υπάρχουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα