Απελπισμένος ο Κασσελάκης!

Την ώρα που σε καθημερινή βάση ανακοινώνονται νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του έδωσε αριθμούς για να δείξει πως αυτοί που έφυγαν αποτελούν «αμελητέα ποσότητα»

Σχέδιο αποδόμησης των αποχωρησάντων αλλά και του αντίκτυπου που είχε η διάσπαση στον κομματικό μηχανισμό ξεδιπλώνει τις τελευταίες ώρες ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου. Την ίδια ώρα που σε καθημερινή πλέον βάση ανακοινώνονται νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, το στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη βγαίνει στην αντεπίθεση, αποδομεί τους 9+2 βουλευτές που αποχώρησαν και στην πράξη χαρακτηρίζει τις αποχωρήσεις «αμελητέα ποσότητα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αριθμούς για να δείξει ότι δεν υπάρχει «κύμα αποχωρήσεων», επισημαίνοντας ότι έχει αποχωρήσει το τελευταίο δεκαήμερο από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ το 1,03% των μελών του κόμματος. Επίσης είπε ότι υπάρχουν 153 e-mails αποχώρησης, αλλά και 758 νέες εγγραφές.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Επειδή υπάρχει μια μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο. Το τελευταίο 10ήμερο αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το 1,03% των μελών του κόμματος. Στον isyriza είχαμε 152 e-mails αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές. Γίνετε κομμάτι της σύγχρονης Αριστεράς, γραφτείτε στο https://www.isyriza.gr/ Πάμε μπροστά!»

Κρεσέντο επιθέσεων

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα επιδίδονται σε ένα κρεσέντο επιθέσεων κατά της νεολαίας του κόμματος που αποχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, μιλώντας για μια οργάνωση με περιορισμένο πολιτικό εκτόπισμα και αντανάκλαση στη νέα γενιά. Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές για τον αριθμό των παραιτήσεων, μιλώντας για ανθρώπους που παραιτούνται δύο και τρεις φορές για να προκαλέσουν σάλο και να κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσουν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που υπέγραψαν δύο και τρία κείμενα αποχώρησης.

Το ντόμινο των αποχωρήσεων φαίνεται ωστόσο πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει ανενόχλητος να αντιγράφει σε ξεγνοιασιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ετσι, το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δραπέτευσε» στις μαγευτικές Σπέτσες, όπου και έδωσε μαθήματα στη δημιουργία ποτών, ενώ το πρωί της Δευτέρας έκανε βόλτες παρέα με τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών στην Κηφισιά, όπου και συναντήθηκε με τον γνωστό τράπερ Snik.

Ωστόσο, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος γνωρίζονταν, με τους δημοσιογράφους να κάνουν τις συστάσεις και τους δύο… σταρ να δίνουν τα χέρια. Το μεγάλο στοίχημα, ωστόσο, του ίδιου δεν είναι η αποδόμηση των αντιπάλων του, αλλά η ανασύσταση του δικού του κόμματος, το οποίο σήμερα παραπαίει όχι μόνο πολιτικά αλλά και δημοσκοπικά.

Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», η οποία είχε αποκαλύψει πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν νέες προσθήκες στην ηγετική ομάδα του κόμματος, ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι πως ο έμπειρος καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης θα αναλάβει σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Οι προσθήκες, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση για τα στελέχη εκείνα που θα ηγηθούν στην προσπάθεια ανασύνταξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα