Ο Κασσελάκης… διαγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας χθες μπροστά στους βουλευτές του αλλά και στον Αλ. Τσίπρα, έθεσε τις βάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος

Η εποχή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε και επίσημα χθες το απόγευμα από τα έδρανα της Βουλής. Μιλώντας μπροστά στους βουλευτές του κόμματος αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τις βάσεις για τον ουσιαστικό μετασχηματισμό του κόμματος, ζητώντας επί της ουσίας τη διαμόρφωση ενός νέου κόμματος χωρίς τη φοβικότητα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Με τις επιρροές του Νίκου Κοτζιά να είναι παραπάνω από εμφανείς, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα της «σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς», ξεκαθάρισε πως δεν δίνει λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση των Ελληνοτουρκικών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στερείται στρατηγικής στον διάλογο με την Αγκυρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και τους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θέλει να κινηθεί το κόμμα στο εσωτερικό μέτωπο, βάζοντας ως προτεραιότητα τέσσερα σημεία:

Το πρώτο είναι αυτό της φορολογικής δικαιοσύνης. Οπως τόνισε, χρειάζεται επιτέλους ένα δίκαιο σύστημα που θα βασίζεται στα έσοδα και τα έξοδα, χωρίς τεκμαρτά και πολύπλοκα συστήματα. Το δεύτερο είναι αυτό της διαβίωσης του πολίτη. Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των μισθών, την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και το ουσιαστικό χτύπημα στα ολιγοπώλια που κρατάνε τις τιμές στα ύψη. Το τρίτο σημείο είναι αυτό της ασφάλειας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε δίχως φοβικότητα την ανάγκη στήριξης της Αστυνομίας, ώστε να υπάρξει ασφάλεια στις γειτονιές, αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης ενός ολιστικού σχεδίου για την πολιτική προστασία. Το τέταρτο σημείο αφορά τη στεγαστική πολιτική και το Δημογραφικό, δύο ζητήματα τα οποία χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας για τη χώρα και την κοινωνία.

Επίθεση

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με πιο έντονο τρόπο από ποτέ, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στο στόχαστρο την πολιτική Μητσοτάκη, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να στρέψει το κόμμα στις ράγες της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση αλλά και βάζοντας τέλος στην γκρίνια που προέκυψε από την Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην απώλεια του Βασίλη Βασιλικού και ζήτησε από τους βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν όλοι ενός λεπτού σιγή, ενώ αμέσως μετά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους «11». «Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας, έβαλαν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία. Τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν πρόκειται να το συγχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά, ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά της διάσπασης. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία, ασκώντας δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα