Έγκυρες πηγές: Ο Ροζάκης θεωρεί παράνομη την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στα 12 ν. μίλια

➜ Γύρω γύρω το έφερε η Ντόρα χθες για να επιτεθεί στον Σαμαρά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του ότι «είναι κακή ιδέα ο διάλογος με τον Ερντογάν», αλλά δεν το τερμάτισε. Συγκρατήθηκε.

➜ Περιορίστηκε να αποκαλέσει «κομπλεξισμό» την άποψη ορισμένων να μη γίνει διάλογος, ενώ επιτέθηκε και σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Σημείωσε δε ότι «διάλογος δεν σημαίνει υποχωρήσεις».

➜Πολύ ωραία. Αλλά τη λέξη «υποχωρήσεις» δεν την ξεστόμισαν ούτε ο Σαμαράς ούτε τα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Ο πρωθυπουργός την είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές. Οχι να ζητάτε και από τους άλλους τα ρέστα, Ντόρα μας.

➜ Οι «κομπλεξικοί» δεν επιθυμούν τον διάλογο, λοιπόν. Αλλά οι «ακομπλεξάριστοι»… σκίζουν. Οπως ο κ. Χρήστος Ροζάκης, ο οποίος χαρακτήρισε χθες παράνομη την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, με το επιχείρημα ότι θα κλείσουμε τις θάλασσες και ότι διαφωνούν με αυτό οι μεγάλες δυνάμεις!

➜ Ομιλεί ο καθηγητής στο όνομα των μεγάλων δυνάμεων; Ερώτημα όμως: Ποιες μεγάλες δυνάμεις διαφωνούν; Ο Μπλίνκεν στην ακρόαση του διορισμού του στη Γερουσία τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Δικαίου της Θάλασσας. Ο Λαβρόφ έχει ταχθεί υπέρ της επέκτασής μας στα 12 μίλια στο Αιγαίο! Τι λέτε τώρα;

➜ Δεν πέρασε η πρόταση του «σακελλαροπουλικού» Σαρμά για τη νέα ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πέρασε του Φλωρίδη.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα