Από υποδιοικητής της ΕΥΠ… διοικητής του Αγίου Ορους

Ο πρέσβης επί τιμή Αναστάσιος Μητσιάλης διαδέχεται τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίν, ο οποίος υπέβαλε το καλοκαίρι την παραίτησή του μετά τη λήξη της θητείας του

Είναι πλέον επίσημο. Ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ (την περίοδο των υποκλοπών), πρέσβης επί τιμή Αναστάσιος Μητσιάλης θα είναι ο νέος διοικητής του Αγίου Ορους στη θέση του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, ο οποίος υπέβαλε το καλοκαίρι την παραίτησή του μετά τη λήξη της θητείας του. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ίδιου του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργου Γεραπετρίτη από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στο περιθώριο της συζήτησης επί του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του κ. Μητσιάλη θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Την είδηση της τοποθέτησής του ως επικεφαλής του Αγίου Ορους είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» με δημοσίευμά της πριν από μερικές εβδομάδες.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προκαλεί αίσθηση, καθώς ο πρέσβης εν αποστρατεία υπήρξε μέχρι πρότινος υποδιοικητής της ΕΥΠ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εμπλακεί στη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών φίλων και αντιπάλων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ακόμη και στελεχών του στρατεύματος. Μάλιστα, κατά την προανακριτική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Βουλή πριν από έναν χρόνο, το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει να κληθεί ως μάρτυρας, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία είχε βάλει μπλόκο στην κατάθεσή του.

Σημειωτέον πως την επίμαχη περίοδο των υποκλοπών ο κ. Μητσιάλης κατείχε τη θέση του τρίτου υποδιοικητή στην ΕΥΠ, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την Κατεχάκη με κυβερνητική διάταξη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το όνομά του, πάντως, είχε συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, καθώς, όταν είχε προσκληθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον Νίκο Ανδρουλάκη, εθεάθη να γευματίζει από κοινού με τον βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. και πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη σαν να μην τρέχει τίποτα!

Eιλικρίνεια

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος όσον αφορά τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας την παρούσα τετραετία. Ειδικότερα, σημείωσε πως σοβαρό θέμα είναι ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας. «Οταν ωριμάσουν οι συνθήκες, όταν αποδειχθεί στην πράξη η ειλικρίνεια της Τουρκίας, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι 15 συμφωνίες τις οποίες ήδη έχουμε καταγράψει και ενεργοποιήσει, όταν υπάρχει στην πραγματικότητα μια αποδεδειγμένη κοινή βούληση, τότε εγώ θα ήθελα να προχωρήσουμε. και θέλω να σας πω ότι θα ήθελα να προχωρήσουμε κατά τη διάρκεια της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, οπότε σας εύχομαι να είστε εδώ να το ψηφίσετε» είπε, δίχως ωστόσο να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οσον αφορά τα ομαδικά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως θέματα που αφορούν την κυριαρχία της πατρίδας δεν θα τα βάλει ποτέ σε συζήτηση. Σημείωσε, ωστόσο, πως ο ελληνοτουρκικός διάλογος πρέπει να προχωρήσει, καθώς δεν μπορεί να είμαστε μονίμως με το όπλο παρά πόδα και με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Την ίδια ώρα, επέμεινε πως το βέτο της χώρας μας στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας είναι εκείνο που πονάει περισσότερο τη γειτονική χώρα και θα φέρει αποτέλεσμα όσον αφορά την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα