Αδίστακτος μέχρι τέλους!

Η «δημοκρατία» αφιέρωσε δεκάδες πρωτοσέλιδα στον σκοτεινό και μοιραίο Σόιμπλε από την αρχή των Μνημονίων μέχρι και πρόσφατα

Η «δημοκρατία» αφιέρωσε δεκάδες πρωτοσέλιδά της στον σκοτεινό και μοιραίο Σόιμπλε από την αρχή των Μνημονίων μέχρι και πρόσφατα. Σε πολλές περιπτώσεις με καυστικό λόγο και σκληρά λόγια η εφημερίδα μας τόνισε την εμμονή του με την τιμωρία της Ελλάδος και την προσήλωσή του σε μια λανθασμένη οικονομική συνταγή που, όπως απεδείχθη, απέτυχε. Το ομολόγησαν αργότερα τόσο ο αδίστακτος Πολ Τόμσεν της τρόικας όσο και η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε όμως επέμενε μέχρι την τελευταία ανάσα του ότι «και λίγα μας έκανε». Η «δημοκρατία» τον παρουσίασε με ναζιστική στολή, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί με εικαστικό τρόπο ότι ακολουθούσε τιμωρητικές λογικές που παρέπεμπαν στις πιο σκοτεινές μέρες της γερμανικής ιστορίας και τον Μάιο του 2015 τού απηύθυνε ανοιχτή επιστολή, με την οποία του ζητούσε να αναθεωρήσει τις λάθος προβλέψεις του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Είχαν ήδη τότε αποκαλυφθεί οι πειραγμένοι πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ, που προκάλεσαν τους λανθασμένους υπολογισμούς για την ελληνική οικονομία και σπιράλ ύφεσης και κύματα δυστυχίας.

Ο Σόιμπλε έγινε πρωτοσέλιδο από τη «δημοκρατία» όταν πρότεινε νέα ακραία μέτρα, όπως τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων, όταν ζητούσε να του φτιάξουμε… άγαλμα επειδή μας έσωσε, όταν συναντούσε τους Ελληνες ομολόγους του (όλων των κομμάτων) και μιλούσε υποτιμητικά για τους Ελληνες, όταν έδειχνε με κάθε τρόπο την εμμονή του με το Grexit και, τέλος, όταν εκβίαζε (και το έκανε διαρκώς) τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη χορήγηση των δόσεων της οικονομικής βοήθειας.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών παρέμεινε το ίδιο κυνικός και αποκρουστικός. Την περίοδο της πανδημίας ζητούσε να μην πληρώνει το κράτος για τους ασθενείς του Covid, ενώ μόλις πριν από λίγους μήνες, με αφορμή την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ότι όσοι δεν έχουν χρήματα για θέρμανση θα πρέπει να… παγώσουν από το κρύο. Ενας άνθρωπος από πάγο! Το χειρότερο ίσως είδος ανθρώπου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα