ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις από τον δανεισμό Κασσελάκη!

Με επικοινωνιακά ζιγκ-ζαγκ επιχειρεί το περιβάλλον του προέδρου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η οικονομική χορηγία στο κόμμα

Με επικοινωνιακές μανούβρες το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το πρωτοφανές -στα εγχώρια τουλάχιστον πολιτικά ήθη- γεγονός πρόεδρος κόμματος να εμφανίζεται να το δανείζει από δικά του κεφάλαια, θέτοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ιδιότυπη ομηρία. «Στην ουσία ολοκληρώνει την επιθετική εξαγορά του κόμματος» σχολίαζαν χθες κάποιοι πικρόχολα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επιλεκτική διαρροή συνεργατών του, παραμονές του νέου έτους ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε το κόμμα του με ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να πληρωθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες από αρμόδιες κομματικές πηγές κάνουν λόγο για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε υπό μορφή άτοκου δανεισμού, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος νόμος απαγορεύει τις δωρεές στα κόμματα για ποσά άνω των 20.000 ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά, όπως έγραψε στο ρεπορτάζ της η «δημοκρατία», που πρόεδρος κόμματος καθίσταται επισήμως δανειστής και οικονομικός χορηγός του, εισάγοντας καινοφανή ήθη εταιρικής διαχείρισης σε μια νευραλγική κομματική λειτουργία, όπως είναι τα οικονομικά. Το γεγονός ότι η διαρροή της πληροφορίας, σε μια περίοδο που το κόμμα προσπαθεί να επανέλθει σε ήρεμα νερά, συνδέθηκε με ψιθύρους και υπόνοιες άστοχης διαχείρισης της ηγεσίας Τσίπρα προκάλεσε απορίες και δυσφορία σε μέρος των στελεχών και της βάσης, που πίνει ακόμα νερό στο όνομα του προηγούμενου προέδρου, ενώ «προβληματική» χαρακτηρίζει την κίνηση η πλευρά Τεμπονέρα.

Επί Κωνσταντόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», μετριοπαθή στελέχη σημείωναν απαξιωτικά ότι «στην Κουμουνδούρου υπήρχαν κάμποσοι αριστεροί του χιλιάρικου», εννοώντας επαγγελματικά στελέχη που βολεύονταν με τον κομματικό μισθό χωρίς να κάνουν τίποτε. Αν μάλιστα πιστέψουμε νεότερες χθεσινές διαρροές, στο μισθολόγιο βρέθηκαν άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί προ ΣΥΡΙΖΑ, επί εποχής Νίκου Κωνσταντόπουλου. Περνώντας στην αντεπίθεση, το περιβάλλον του προέδρου διοχέτευσε τη δυσφορία του για την κριτική που δέχτηκε ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος θα κάνει Πρωτοχρονιά στην Αμερική, από όπου θα μεταβεί κατευθείαν στην Κωνσταντινούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Το δάνειο, όπως σημείωναν για το θεσμικό μέρος του πράγματος, δόθηκε στην εταιρία που διαχειρίζεται τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, δηλαδή την εφημερίδα «Η Αυγή», τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και το σάιτ Left.gr. Η ταμειακή διευκόλυνση έγινε, επειδή, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, καθυστέρησε η εκταμίευση της τελευταίας δόσης της κρατικής επιχορήγησης, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν γιορτές οι εργαζόμενοι χωρίς δώρο Χριστουγέννων. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της πολιτικής φυσιογνωμίας του που τείνει να γίνει αγνώριστη, αντιμετωπίζει οξύ οικονομικό πρόβλημα, δεδομένου ότι η κρατική χρηματοδότηση, η οποία αναμένεται να μειωθεί δραματικά από τη νέα χρονιά εξαιτίας της κοινοβουλευτικής συρρίκνωσης του κόμματος, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου, μόνο η λειτουργία των τριών κομματικών μέσων κοστίζει ετησίως στο κόμμα γύρω στα 3.600.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραττε από το κράτος γύρω στα 7.000.000 ευρώ, αλλά από το νέο έτος θα περικοπεί το ποσό κατά 3.000.000 ευρώ. Είναι βέβαιο ότι η μπάλα θα πάρει το προσωπικό, ενώ στο προσκήνιο επανέρχονται φήμες για το μέλλον της ημερήσιας «Αυγής». Από την πλευρά τους, οι πρώην γραμματείς του κόμματος Π. Σκουρλέτης και Δ. Τζανακόπουλος αποποιούνται εμφατικά κάθε ευθύνη, δηλώνοντας ότι παρέδωσαν ένα κόμμα χωρίς χρέη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα