Η «δημοκρατία» «πόνεσε» τους Τούρκους για τον Τερίμ!

Συντονισμένη αντίδραση των ΜΜΕ για το πρωτοσέλιδο, αλλά ούτε κουβέντα για τη δράση του στους «Γκρίζους Λύκους»

Μεγάλη έκταση πήρε στην Τουρκία το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου για τον προπονητή του Παναθηναϊκού Φατίχ Τερίμ, με τίτλο «Ο λύκος που έγινε αρνάκι», υπέρτιτλο «Το φερέφωνο του Ερντογάν με τις ανθελληνικές θέσεις» και αναφορές για τις σχέσεις του 70χρονου Τούρκου με τους Γκρίζους Λύκους. Η ομοφωνία, μάλιστα, των τουρκικών δημοσιευμάτων για τον φίλο του Ερντογάν αποδεικνύει και την επιρροή του «σουλτάνου» στα ΜΜΕ της χώρας του.

Το δημοφιλές στην Τουρκία σάιτ Haberler, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη, αρκετά βραβεία και άνω των 2.000 (!) αναρτήσεων την ημέρα, όπως αναφέρει, χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό μας «σκανδαλώδες», σημειώνοντας πως «αν και ο έμπειρος τεχνικός έδωσε συγκρατημένα μηνύματα στη συνέντευξη Τύπου, ο ελληνικός Τύπος ερμήνευσε όσα έγιναν ως ανθελληνικά». Το Haberler δεν κάνει καμία αναφορά στις αρχικές δηλώσεις του Τερίμ, όταν έφτασε στην Αθήνα, περί «κοινής θάλασσας στο Αιγαίο». Σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ, «το ερώτημα που τέθηκε από την ελληνική εφημερίδα ήταν «πώς μπορεί κάποιος που είναι κατά της Ελλάδας να γίνει προπονητής μιας ελληνικής ομάδας;», κάτι που ασφαλώς είναι ψευδές. Για παράδειγμα, ουδέποτε ελληνική εφημερίδα, ούτε κι εμείς φυσικά, αναρωτήθηκε κάτι παρόμοιο για τον επίσης Τούρκο προπονητή στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τον Αταμάν.

Παρελθόν

Ο Φατίχ Τερίμ, όμως, αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση, απηχώντας 100% τις θέσεις του φίλου του τού Ερντογάν στα Ελληνοτουρκικά και προβοκάροντας ο ίδιος ο προπονητής την παρουσία του με τις δηλώσεις περί «κοινού Αιγαίου» από τη μέρα που πρωτοπάτησε το πόδι του στη χώρα μας. Το παρελθόν του, εξάλλου, σε ό,τι αφορά τους «Γκρίζους Λύκους», την Ελλάδα και την Κύπρο είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρυντικό, με δηλώσεις, φωτογραφικά ντοκουμέντα και περιστατικά που δεν αμφισβητούνται.

Το Haberler, πάντως, κάνει αναφορά και στις αντιδράσεις οπαδών υπέρ του Γιοβάνοβιτς και εμμέσως ενάντια στον Τερίμ, στον πρόσφατο αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα. Επιθετικά προς τη «δημοκρατία» ήταν και αρκετά σχόλια Τούρκων αναγνωστών που φιλοξένησε το τουρκικό σάιτ κάτω από το δημοσίευμα, ενώ υπήρχαν κι άλλα που συμφωνούσαν με την εφημερίδα μας! «Φτάνει με το έγκλημά μας να αγοράζουμε παίκτες από την Ελλάδα» γράφει αναγνώστης, άλλος σημειώνει «πολύ σωστά το είπαν», ενώ ένας τρίτος αναφέρει «είναι καλό να παίρνουμε λεφτά από τους Ελληνες, ο Τερίμ να πάει να φέρει συνάλλαγμα». Κάποιος άλλος σχολιάζει ότι «δεν πρέπει να αγοράζουμε παίκτες από την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Σουηδία ή τη Δανία».


«Επιφυλακτική αντιμετώπιση» του προπονητή

«Η εφημερίδα “δημοκρατία” χαρακτήρισε τον Φατίχ Τερίμ σε τίτλο λύκο που έγινε πρόβατο» αναφέρει το ειδησεογραφικό τουρκικό σάιτ samanyolu-haber. Σημειώνει ότι ο ελληνικός Τύπος γενικά έχει αντιμετωπίσει την έλευση του Φατίχ Τερίμ στην Αθήνα «επιφυλακτικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα ειδησεογραφικά turkhane και sondakika, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Οπως είναι φανερό, μια σημαντική μερίδα του τουρκικού Τύπου ενοχλήθηκε από τη σύνδεση Τερίμ – Ερντογάν, αλλά και τους «Γκρίζους Λύκους». Ωστόσο, ο ίδιος ο προπονητής δεν κρύβει τις φιλικές του σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ έχει φωτογραφηθεί να κάνει το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα