Ο Βορίδης επιμένει να λέει «όχι» στο νομοσχέδιο

Ο υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί! Ο Κακλαμάνης «κάρφωσε» τον Κυριάκο για την προτροπή σε αποχή

Οι διαφωνίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καλά κρατούν για την ώρα και διαπερνούν όλες τις εσωκομματικές τάσεις, παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο (σεμινάρια, πιέσεις, έμμεσους εκβιασμούς…) για να πείσει τους βουλευτές να πουν «ναι» στη νομοθετική εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ένταση έχει φτάσει σε τέτοιον βαθμό που ακόμα και το «σεμινάριο επιμόρφωσης», που αρχίζει σήμερα, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην πάνε στο… μάθημα, θεωρώντας τη διαδικασία μειωτική και αναποτελεσματική από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα νομοσχέδιο επί του οποίου θα συζητήσουν και με δεδομένο ότι έγιναν εξαγγελίες χωρίς εσωκομματική διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται της δομής της ελληνικής οικογένειας. Χθες, αμετακίνητος στο «όχι» εμφανίστηκε ξανά ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος με τη φράση «δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι» φάνηκε αποφασισμένος να παραιτηθεί από τον -ούτως ή άλλως υποβαθμισμένο- υπουργικό του θώκο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» τόνισε: «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Ο Καραγκούνης

Τον κ. Βορίδη προέτρεψε να παραιτηθεί και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, που έχει δηλώσει κι αυτός ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. «Στη θέση του κ. Βορίδη θα έφευγα από την κυβέρνηση» δήλωσε χθες ο κ. Καραγκούνης, ενώ την πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες υπουργούς έδειξε και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Εάν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του» είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Κακλαμάνης τοποθετήθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι αναμένει να το δει στην τελική του μορφή. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να εκφράσει έντονα τη διαφωνία του με την προτροπή του πρωθυπουργού για αποχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή. Οταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ό,τι θες, πρέπει να ψηφίσεις». Επίσης, διαφώνησε και με τα σεμινάρια, λέγοντας ότι δεν θα παραστεί, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει συνεδριάσει και να συζητήσει το θέμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χθες απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα με ένα «ναι» ή με ένα «όχι» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στην «Καθημερινή», αφού θύμισε πως το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, υποστήριξε πως «σε ό,τι με αφορά, για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο».


Προκλητική προπαγάνδα από Πατέλη

Ο… σημαιοφόρος του Μεγάρου Μαξίμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ανέβασε χθες στο TikTok βίντεο για το τι ισχύει στην Ευρώπη και στις υπόλοιπες ηπείρους, ώστε να πείσει για την «ορθότητα» της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Οπως αναφέρει, η πρώτη χώρα που νομοθέτησε ήταν η Ολλανδία, το 2001, και ακολούθησαν το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Νότια Αφρική. Είναι σαφές ότι παριστάνει τον… υπουργό των ΛΟΑΤΚΙ ξεπερνώντας τα όρια.


«Η επιβίωση του έθνους δεν λύνεται με τους γκέι γάμους»

Υψηλά μποφόρ επικρατούν και στο ΠΑΣΟΚ για τον γάμο των ομοφύλων. Μετά τον βουλευτή Χίου Σταύρο Μιχαηλίδη, που δήλωσε δημόσια ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο-σκάνδαλο, και ο συνάδελφός του Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, που εκλέγεται στη Λέσβο, κατέθεσε τη διαφωνία του, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο ότι άλλοι έξι «πράσινοι» βουλευτές ετοιμάζονται να τους ακολουθήσουν.

Ετσι εξηγείται και η μεσοβέζικη στάση που τηρεί ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης. Σε ανακοίνωσή του ο Π. Παρασκευαΐδης αναφέρει: «Η υπογεννητικότητα και εν γένει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν πολλά παιδιά».

Και προσθέτει: «Την ώρα που οι Ελληνες αναστενάζουν στα ταμεία των super markets από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και αισχροκέρδεια, την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να αλλάξουν την επικοινωνιακή ατζέντα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα