ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι μια χαρούμενη παρέα στο …Νταβός των Σπετσών

Αρχισε χθες στο εξοχικό του Κασσελάκη η… εντατική δουλειά των βουλευτών

Με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει ουσιαστικό πολιτικό γεγονός, που θα μετατοπίσει το συλλογικό ενδιαφέρον για τα εσωκομματικά από τις κοσμικές στήλες σε πρώτο ειδησεογραφικό πλάνο, συνεδριάζει από χθες στις Σπέτσες, προσκεκλημένη του προέδρου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδικός αντίπαλος είναι η εσωστρέφεια, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης βύθισε το κόμμα του τελευταία με ανεκδιήγητους κι άστοχους χειρισμούς, όπως στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Σκοπός του προέδρου, του οποίου η ιδέα αποτελεί κεκτημένη συνήθεια στα διεθνή επιχειρηματικά ήθη, όπως παραδέχθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, είναι ο απολογισμός του παραχθέντος έργου στους κοινοβουλευτικούς τομείς και ο προγραμματισμός των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η έλευση των βουλευτών στο νησί του Αργοσαρωνικού, άλλων απευθείας από τον Πειραιά και άλλων από την απέναντι ακτή, στο Πορτοχέλι, δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα τους κοσμοπολίτες ντόπιους. Μοναδικοί απόντες, δικαιολογημένα όμως, οι Αλ. Τσίπρας, Ολγα Γεροβασίλη και Ελενα Ακρίτα, η οποία στην αρχή αρνήθηκε να συμμετάσχει στη φιέστα και μετά δέχθηκε. Η Κυριακή Μάλαμα, που είχε δηλώσει ότι δεν θα πάει, γιατί «την πειράζει το καράβι», τελικώς ήρε τις αντιστάσεις της, ο Οθων Ηλιόπουλος κατέφθασε εξ Αμερικής, ο ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, που επέστρεψε από το χιονισμένο Νταβός, κατέπλευσε με ίδια μέσα, ενώ σε ρόλο γκεστ σταρ ο Π. Πολάκης καθυστέρησε, γιατί είχε χειρουργείο… Η χθεσινή σύσκεψη άρχισε λίγο μετά τις 16.30 στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη, όπου κάθε τομεάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες του τομέα του, όπως και τη δουλειά που έχει γίνει έως σήμερα.

Οι βουλευτές καλούνται να παρουσιάσουν με Power Point συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις, που «για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά, εκτός από τον τομέα Οικονομικών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά, διότι πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο με σύνθετες θεματικές ενότητες. Χθες βράδυ ο Στ. Κασσελάκης παρέθεσε στο σπίτι του γεύμα στα μέλη της εκδρομικής ομάδας. Η συνάντηση εργασίας θα συνεχιστεί σήμερα, Σάββατο, από το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Στη συνέχεια οι βουλευτές του κόμματος θα δειπνήσουν σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού και την Κυριακή το πρωί θα αρχίσουν οι αναχωρήσεις. Ουσιαστικά, μιλάμε για μιάμιση μέρα εντατικής δουλειάς, με ενδιάμεση ψαροφαγία…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε η συνάντηση αυτή να διεξαχθεί σε ατμόσφαιρα οικειότητας, προκειμένου να τονωθούν οι συντροφικοί δεσμοί και το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των βουλευτών και της ηγεσίας. Στην πραγματικότητα, οι προηγούμενες μέρες ανέδειξαν ένα βαθύ ρήγμα στις εκατέρωθεν σχέσεις, καθόσον ακόμα και στελέχη που «μπήκαν μπροστά» στις δύσκολες εσωκομματικές μάχες για την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην προεδρία δυσκολεύονται να εξηγήσουν τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος. Κανένας δεν ξέρει με ποιον τις συζητά και με ποιον ακριβώς κύκλο αποφασίζει, την ώρα που το κόμμα παραπαίει, έχοντας εγκαταλείψει αύτανδρες τις συλλογικές λειτουργίες.

Η περίοδος αυτή δεν είναι τουριστική στο νησί και οι συμμετέχοντες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. «Οι βουλευτές θα μείνουν κατά μονάς. Ενας ένας στο δωμάτιο» εξήγησε στα τηλεοπτικά δίκτυα προς… αποφυγήν παρεξηγήσεων ο Χρήστος Ορλώφ, πρόεδρος των ξενοδόχων Σπετσών. Οι αυξημένες επισιτιστικές ανάγκες θα καλυφθούν πάλι εκ των ενόντων. «Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτά δύο εστιατόρια στο νησί. Ισως ανοίξει και ένα τρίτο» δήλωσε ο κ. Ορλώφ.

Προς όσους διατύπωσαν επιφυλάξεις, λέγοντας ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να λάβει χώρα σε λιγότερο κοσμικά μέρη, ο πρόεδρος υπόσχεται από την πλευρά του ότι «θα σας ξεπατώσω», ανακοινώνοντας ότι θα «οργώσουν» τη χώρα. Με ενδιαφέρον αναμένονταν οι τοποθετήσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου για τα προνοιακά επιδόματα, της Νίνας Κασιμάτη για το Μεταναστευτικό, του Βασίλη Κόκκαλη για τα αγροτικά και του Γιώργου Γαβρήλου για τα εργασιακά.


Μαινόμενη Ακρίτα: «Δεν μας παρατάς, ρε Καρανίκα; Ασαπέρα, αγόρι μου»!

Οι ηγέτες υποφέρουν από τους αυλικούς τους. Λίγο πριν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιβιβαστούν στο πλοίο για Σπέτσες, ο πάντα «προεδρικός» Ν. Καρανίκας άναψε φωτιές χαρακτηρίζοντας όσους διαμαρτύρονταν γι’ αυτά τα νέα κόλπα της ηγεσίας με άλλα λόγια τεμπέληδες.

«Ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός, όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και ώσμωση σχέσεων και ιδεών, και γι’ αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα, όπως έχετε συνηθίσει…» έγραψε.

Ακολούθησε άγριο «πέσιμο» από την Ελενα Ακρίτα: «Δεν μας παρατάς, ρε Καρανίκα; Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα, αγόρι μου»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα