Γκέι γάμοι: Η ώρα της κρίσης για Μητσοτάκη

Στο υπουργικό σήμερα ο Σκέρτσος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου αλλά και τους επιδιωκόμενους στόχους της κυβέρνησης

Η ώρα της κρίσεως για την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφτασε, καθώς στο υπουργικό συμβούλιο, που αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα, θα παρουσιαστεί το περιβόητο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Από την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει πως το υπουργικό θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, το υπουργικό θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, ώστε το Μαξίμου να προλάβει τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που θα γίνει αύριο και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Ο εισηγητής του νομοσχεδίου Ακης Σκέρτσος αναμένεται να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου αλλά και τους επιδιωκόμενους στόχους της κυβέρνησης, ενώ από την άλλη πλευρά αναμένεται να δούμε αν θα υπάρξει -και, αν ναι, σε τι έκταση- η διαφοροποίηση του άτυπου ηγέτη των «γαλάζιων» ανταρτών Μάκη Βορίδη. Φυσικά, το ενδιαφέρον δεν εξαντλείται στον Μάκη Βορίδη, καθώς υπάρχουν πολλοί ακόμα υπουργοί που έχουν εκφράσει είτε ανοιχτά είτε κατ’ ιδίαν τις αντιρρήσεις τους και αναμένεται σήμερα να «μετρηθούν» ενώπιον του πρωθυπουργού.

Η επίσπευση κατάθεσης του νομοσχεδίου θεωρήθηκε αναγκαία από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς κρίθηκε ότι ο εσωκομματικός διάλογος ολοκληρώθηκε, οι απόψεις καταγράφηκαν και ως εκ τούτου το μέτωπο πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν και να μη σέρνεται επί μακρόν, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες θα γίνουν και οι ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο θόρυβος θα κοπάσει μετά την ψήφιση, ενώ για τους επόμενους μήνες προγραμματίζει «αντίβαρα» για να μετριάσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου – γι’ αυτό, εξάλλου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης και μέτρα στήριξης της οικογένειας, με έμφαση στη στέγαση των νέων ζευγαριών. Μέτρα που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ως επικοινωνιακό αντίβαρο στις εσωκομματικές αντιδράσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το κυβερνητικό αφήγημα παρουσίασε άλλωστε σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Ακης Σκέρτσος, ο οποίος τόνισε πως ένα ισχυρό έθνος φροντίζει όλες του τις κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως «είναι πολλοί οι λόγοι. Πρώτον, γιατί είμαστε η κυβέρνηση που έχει μια συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Ηταν προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία εκπονήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιήθηκε κατά ένα μέρος και εκκρεμούσε η ολοκλήρωση της υλοποίησής της. Και, κυρίως, γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να μένουν πίσω, η ζωή δεν μπορεί να περιμένει. Και για μια κυβέρνηση που έχει δηλώσει ότι θέλει να πάει την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη και να δημιουργήσει έναν ενιαίο χώρο ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων για τους Ελληνες ως Ευρωπαίους πολίτες, νομίζω ότι είναι αυτονόητο καθήκον να κάνει και αυτήν τη μεταρρύθμιση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα