Εύη Χριστοφιλοπούλου: Ο Κυριάκος περιμάζεψε κι άλλο ορφανό του ΓΑΠ

Ολα τα αποτυχημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκουν φιλόξενη στέγη στη Ν.Δ. του Μητσοτακη που αποδεικνύεται «κουμπούρας» στο σκάουτινγκ

Το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φοβάται να παίζει με τη φωτιά. Ούτε με τη δάδα της Ν.Δ ούτε με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Πρακτικά, έχει επιτύχει μια άτυπη συγχώνευση των δύο «μαγαζιών», η οποία μέχρι τώρα τού βγαίνει εκλογικά. Γλιτώνοντας, μάλιστα, κι από το «πάντρεμα» των υπέρογκων χρεών των δύο κομμάτων. 

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο πρωθυπουργός ακολουθεί τον αντίστροφο δρόμο από τον πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από την Ενωση Κέντρου για να βρει φωλιά, μετά τις «Κυβερνήσεις των Αποστατών», στη λαϊκή Δεξιά της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με αφετηρία τη Δεξιά Ν.Δ. με στόχο να τη μετατοπίσει, όπως κι έκανε, στον ιδεολογικό χώρο τού πάλαι ποτέ σημιτικού ΠΑΣΟΚ. 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης γοητεύεται από κάθε «ορφανό» του Σημίτη. Στο Μαξίμου, στην κυβέρνησή του και στην άσκηση εξουσίας οι ισορροπίες είναι πλέον περισσότερο πράσινες παρά γαλάζιες. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η «απόκτηση» της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήταν, όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, βασικός στόχος εδώ και καιρό. Ο πρωθυπουργός είχε δείξει τις προθέσεις του από τον Ιούλιο 2022, όταν της είχε κάνει πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ομως, η γενική κατακραυγή τότε, όπως και οι αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, οδήγησε τον Μητσοτάκη να κάνει ένα βήμα πίσω πριν κάνει, τώρα, δύο βήματα μπροστά. Ετσι, χθες ανακοινώθηκε η… πολυαναμενόμενη προσχώρηση της Χριστοφιλοπούλου στη Ν.Δ. για να συμπεριληφθεί, όπως όλα δείχνουν, στο ευρωψηφοδέλτιο. Περιχαρής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη «μεταγραφή αεροδρομίου» δήλωσε χθες ότι αν και «προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε στη διάρκεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβερνητικής μας θητείας».

Ποιες ακριβώς κανονικές, και όχι επικοινωνιακές, μεταρρυθμίσεις έχει κάνει ο πρωθυπουργός, για τις οποίες περηφανεύεται κιόλας, τις ξέρει μόνο ο ίδιος. Είναι, όμως, ολοφάνερο ότι πλέον έχει απομείνει ο μόνος εν Ελλάδι που εξακολουθεί να ποντάρει στις ικανότητες πασοκικών στελεχών που η ίδια η πολιτική ζωή του τόπου τούς έχει εγκαταλείψει στο περιθώριο. Οπως τώρα η Χριστοφιλοπούλου, πιο πριν ο Φλωρίδης, διαχρονικά ο Λοβέρδος και τόσοι ακόμα. Το ντεμπούτο της Χριστοφιλοπούλου σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης έγινε επί Γιώργου Παπανδρέου και ήταν αποκαρδιωτικό. Μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου, που επίσης συμβαδίζει σήμερα με το… μεταρρυθμιστικό πνεύμα Μητσοτάκη, «μεγαλούργησαν» στο υπουργείο Παιδείας. 

Παιδιά έπεφταν λιπόθυμα από την πείνα, αλλά το υπουργείο δεν ήταν ικανό ώστε να λειτουργήσουν έγκαιρα τα συσσίτια, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξεσηκώνονταν για κλείσιμο σχολείων, ενώ ακόμα γίνεται λόγος για υπουργείο της «Φωτοτυπίας», επειδή δεν είχε γίνει σωστή και έγκαιρη προμήθεια των βιβλίων στους μαθητές. Μέχρι και ερώτηση στη Βουλή για τα συσσίτια είχε κάνει τότε, ως απλός βουλευτής της Ν.Δ. ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τη Χριστοφιλοπούλου. Στη συνέχεια η Χριστοφιλοπούλου είχε μια διαδρομή με πολλά επεισόδια ενός ιλαροτραγικού δελφιναριακού σίριαλ. 

Στις 28 Φεβρουαρίου 2013, ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τότε, έκανε τη Βουλή να… τσιμπιέται με αυτό που ξεστόμισε. Απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που, όπως όλοι γνωρίζουν, έχει χάσει την όρασή του, είχε την ιδέα να πει: «Ο κ. Κουρουμπλής όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι είδε φως και μπήκε και στον ΣΥΡΙΖΑ». Με τα σημερινά δεδομένα, το εξωφρενικό, πέρα από το θέμα της όρασης, είναι ότι κατηγόρησε έναν άλλον βουλευτή για… γενίτσαρο επειδή άλλαξε κόμμα. Στη συνέχεια, αντί να μαζέψει την γκάφα της, τα έκανε ακόμα χειρότερα: «Ακούω ότι κάποιους πείραξε αυτό που είπα νωρίτερα. Αν είναι έτσι, το παίρνω πίσω και αντ’ αυτού να πω όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη». 

Στις 23 Ιουλίου 2015 οι σατιρικές εκπομπές της τηλεόρασης άρχισαν να ετοιμάζουν πυρετωδώς βιντεάκια με την εικόνα της Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή. Στη διάρκεια ομιλίας της Γεννηματά άρχισε να κάνει κάτι αλλόκοτες γκριμάτσες και χειρονομίες αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτό που έβλεπε. Στις 15 Ιανουαρίου 2019 η Χριστοφιλοπούλου έγινε ακόμα μια φορά viral στα social media όταν, με έναν ακατάληπτο φανατισμό, άρχισε να χτυπάει διαρκώς με την παλάμη της και με δύναμη τα έδρανα στη Βουλή τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά ζητούσε εκλογές. Ο τότε πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης σκιάχτηκε τόσο, που άρχισε να απειλεί με πειθαρχικά μέτρα για τη συμπεριφορά της βουλευτού. 

Στις 16 Απριλίου 2019 κι ενώ οι εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων προκαλούσαν παγκόσμιο σοκ, η Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε τη θλίψη της για την Παναγία των… Πατησίων: «Η Παναγία των Πατησίων όπως δεν θα την ξαναδούμε ποτέ! Το πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι πλήγμα στις καρδιές μας» έγραψε στα social media. Οι γκάφες της και οι επιπόλαιες κινήσεις της δεν αποτελούν δείγματα μιας μετριοπαθούς πολιτικού, αλλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απαραίτητη στο κόμμα. Καμία έκπληξη. Αλλωστε, στο σκάουτινγκ στελεχών ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν διαθέτει ταλέντο. 


ΕΎΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΎΛΟΥ

Ελληνίδα πολιτικός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Από το 1992-97 συνεργάστηκε με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια ανέλαβε υψηλόβαθμη θέση ως γενική γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας. Από το 1999 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Από το 2009 ήταν υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, με υπουργό την Αννα Διαμαντοπούλου. Το 2012-13 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες ανακοινώθηκε η προσχώρησή της στη Ν.Δ. 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα