«Κατηγορώ» Κουρέτα με ανάρτηση-φωτιά!

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έστειλε χθες τελεσίγραφο στην κυβέρνηση με καυτά ερωτήματα και ζήτησε να σταματήσουν εδώ και τώρα τα πειράματα εις βάρος των πολιτών

Στα άκρα οδηγείται η σχέση κυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, καθώς οι προεκλογικοί εκβιασμοί του Λευτέρη Αυγενάκη, σε περίπτωση μη εκλογής του «γαλάζιου» υποψηφίου Κώστα Αγοραστού, φαίνεται πως ήταν πέρα για πέρα αληθινοί.

Με τον Κάμπο να έχει… πάρει φωτιά από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και με την απελπισία να έχει κυριαρχήσει στις τάξεις των κατοίκων, που είδαν την περιουσία αλλά και τη ζωή τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έστειλε χθες τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ζητώντας να σταματήσει εδώ και τώρα τα πειράματα εις βάρος των πολιτών.

Με μια δημόσια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δημήτρης Κουρέτας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, ζητώντας να σταματήσει εδώ και τώρα να αντιμετωπίζεται η Θεσσαλία ως ένα πείραμα σε συνέδρια για τη συγγραφή επιστημονικών papers.

«Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, δείχνοντας την αγανάκτηση που έχει χτυπήσει… κόκκινο. Στην επιστολή του, μάλιστα, ο Δημήτρης Κουρέτας καλεί την κυβέρνηση να του δώσει απαντήσεις, θυμίζοντας στους θαμώνες του Μαξίμου πως ο ίδιος δεν είναι ένας… βοσκός -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει-, αλλά ο εκλεγμένος περιφερειάρχης της Θεσσαλίας.

«Δεν σας ρωτάει ένα βοσκός, σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που δεν υπάρχει στη διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε. Απαντήσεις στους πολίτες μου. Αξιόπιστες, παρακαλώ». Ο ίδιος, μάλιστα, σε 170 λέξεις «τελειώνει» το κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν στήριξης στους πολίτες της Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας πως ακόμα και σήμερα, έξι μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», δεν έχει υπάρξει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός από τη πλευρά της κυβέρνησης.

«Πότε θα έρθουν τα χρήματα;»

«Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας» αναφέρει, και συνεχίζει λέγοντας: «Είναι τα χωράφια μας που δεν γνωρίζουμε ακριβώς με τι χρήματα και τι πόρους θα τα ξανακαλλιεργήσουμε. Δεν ξέρουμε από πού θα πάρουμε πάλι τα πρόβατά μας και τα γίδια να ξαναφτιάξουμε τα κοπάδια μας. Ούτε πού θα γίνουν τα μαντριά μας. Δεν ξέρουμε αν τα οπωροφόρα δένδρα θα ξανακαρπίσουν. Οι φιστικιές σε οκτώ ή εννέα χρόνια; Πότε θα έρθουν τα χρήματα να φτιάξουμε τα μόνιμα αναχώματα, να προστατευθούν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Λάρισα; Πότε θα μας αφήσετε να φτιάξουμε τον Πηνειό βαθύ και πλατύ, όπως λένε τα σχέδια; Πότε θα δώσετε χρήματα να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεση του φράγματος Γυρτώνης με την Κάρλα; Η σήραγγα προς το Αιγαίο μοιάζει ακριβή; Το βαμβάκι θα είναι βιώσιμο; Το μέτρο που επιδοτεί τη στάγδην άρδευση γιατί δεν το κάνετε πράξη τώρα; Μας ενδιαφέρει να μη φύγει το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου στα Γιαννιτσά; Να χτίσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση που λένε τα σχέδια; Γιατί βγάλατε από τα έργα του 2024 το φράγμα της Σκοπιάς;»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας φαίνεται πως έχει τη στήριξη των πολιτών, καθώς κάτω από την ανάρτησή του γίνεται χαμός από σχόλια Θεσσαλών που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του. Αυτό, ωστόσο, που κάνει εντύπωση είναι πως η κραυγή απόγνωσης του περιφερειάρχη αποσιωπήθηκε από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, ενώ προφανώς η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία επίσημη απάντηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα