Είδε τον Βέμπερ μετά το «ευρωχαστούκι»!

Συνάντηση στην Αθήνα του Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ, στον απόηχο του ψηφίσματος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Μία μέρα μετά τον ευρωπαϊκό διασυρμό της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο τον καταγγέλλει για συστηματική παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Βέμπερ, παρά τις προσπάθειές του να αποτρέψει το ψήφισμα κατά του φίλου του, Ελληνα πρωθυπουργού, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά είδε και επτά ευρωβουλευτές του κόμματος του οποίου ηγείται να δίνουν θετική ψήφο στο ψήφισμα.

Η κυβέρνηση προχθές, αμέσως μετά την έκδοση του ψηφίσματος, αντέδρασε με πανικό και με διαρροές, κάνοντας λόγο για «εμμονική, πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί την Ελλάδα». «Με ένα κείμενο επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης, τα μέλη των συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων μετατρέπουν σε πολιτική αρένα τις Βρυξέλλες, κλονίζοντας δυστυχώς την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» έλεγαν, αγνοώντας ωστόσο σκοπίμως ότι το ψήφισμα πήρε τη θετική ψήφο 330 ευρωβουλευτών, και όχι μιας μικρής ομάδας.

Πάντως, όπως προκύπτει από τη χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη – Βέμπερ δεν συζητήθηκε το ψήφισμα, αλλά η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ε.Ε. και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Συζήτησαν επίσης για τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και το νέο Σύμφωνο για το Ασυλο και τη Μετανάστευση, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφορές και στη Βουλή

Στο μεταξύ, αναφορές στο ψήφισμα έγιναν και στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα Τέμπη. «Το ψήφισμα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι κόλαφος για την κυβερνητική πλειοψηφία» ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Επιτροπή να συντάξει πόρισμα χωρίς να έχουν καταθέσει βασικοί μάρτυρες. Η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά μίλησε «για συγκάλυψη, ψέμα και μπούλινγκ από την κυβέρνηση», λέγοντας ότι «σας πήρε είδηση και η Ευρώπη». Για κυβέρνηση «μπανανία» μίλησε ο Πάρης Παπαδάκης από την Ελληνική Λύση. Ωστόσο, ο εισηγητής της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στη γραμμή της κυβέρνησης, χαρακτήρισε κατάπτυστο το ψήφισμα, λέγοντας ότι συνειδητά υποβαθμίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι το υπερψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με τον εισηγητή της Ν.Δ., αυτό που επιδιώκει η αντιπολίτευση είναι η αναστολή χρηματοδότησης της χώρας μας. Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι η εξεταστική δεν προσφέρεται για προεκλογικές κορόνες εν όψει των ευρωεκλογών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα