ΣΥΡΙΖΑ σε εμφύλιο σπαραγμό

Στην τηλεδιάσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας ο Κασσελάκης πρότεινε οι νέες νομαρχιακές επιτροπές και τα στελέχη στις οργανώσεις μελών να εκλεγούν ηλεκτρονικά ή αλλιώς «στη βάση για δημοψήφισμα»

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε χθες η τηλεδιάσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κόμματος, με πρώτον τον Αλέκο Φλαμπουράρη, αποχώρησαν πριν από την ώρα τους, επικαλούμενα λόγους αξιοπρέπειας… Επείγον ζήτημα αυτό της εκλογής νέων συντονιστικών oργανώσεων, νέων νομαρχιακών και αντιπροσώπων, το προσεχές Σαββατοκύριακο, λίγο πριν από το συνέδριο στα τέλη του μήνα.

Ο Στ. Κασσελάκης προτείνει οι νέες νομαρχιακές επιτροπές και τα στελέχη στις οργανώσεις μελών να εκλεγούν ηλεκτρονικά, κάτι που προκαλεί τριβές. Βλέποντας το αρνητικό κλίμα, ο πρόεδρος φέρεται ότι δήλωσε εκνευρισμένος «Αυτή είναι η πρότασή μου. Αν δεν σας αρέσει, θα πάω στη βάση με δημοψήφισμα». Το τελεσίγραφο προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι Τεμπονέρας, Φλαμπουράρης, Νοτοπούλου κ.ά. Η πλευρά Τεμπονέρα σημειώνει ότι ο Κασσελάκης «ρευστοποιεί το κόμμα», αναβάλλοντας τις εκλογές στα όργανα, ώστε να το ελέγχει. Αυτά, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Για την προχθεσινή παρουσία του προέδρου του κόμματος στην «εκδήλωση των τριών», οι «τεμπονερικοί» σημειώνουν ότι με την αιφνιδιαστική εμφάνισή του (είχε βεβαίως επισήμως προσκληθεί) νομιμοποίησε ουσιαστικά την έναρξη του διαλόγου εντός της Κεντροαριστεράς και απενοχοποίησε κάθε αντίστοιχη μελλοντική πρωτοβουλία. Τις προηγούμενες μέρες, πάντως, η γραμμή της Κουμουνδούρου ήταν «να μην πάει κανείς» και μέσω του «δημοσιογραφικού» pay roll διέρρεε ότι επίκεινται διαγραφές (Τεμπονέρα, Κοτσακά, Τσιόκα και άλλων).

«Πρόεδρε, με την παρουσία σου σήμερα εδώ αποδεικνύεις ότι δεν μπορεί να γίνεται μια συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο και να απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύει επίσης ότι η συζήτηση αυτή δεν αφορά μόνο πρόσωπα, αλλά και κόμματα» είπε αιχμηρά ο Τεμπονέρας, δηλώνοντας ότι η συζήτηση αφορά και το μέλλον του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία.

Ακόμα και λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;», ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε απαξιωτικά το γεγονός. Ακούστηκαν, μάλιστα, βαριές εκφράσεις κατά του Τεμπονέρα επειδή θα καθόταν στα ίδια έδρανα με την Εφη Αχτσιόγλου, η οποία, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, μαζί με τους «11» της Νέας Αριστεράς, οφείλει να επιστρέψει τις έδρες στο κόμμα.

Ο Κασσελάκης, όπως σχολιάστηκε, άφησε μετέωρη αυτήν την τακτική. Οι δικοί του υποστήριζαν ότι η απόφασή του να δηλώσει «παρών» στην εκδήλωση «του έδωσε πόντους» στο εσωκομματικό παιχνίδι. Κι όταν είπε ότι εκπρόσωπός του ήταν ο Τεμπονέρας, πρόσθεταν, ήθελε να δείξει «ποιος είναι το αφεντικό».

Στους αντίποδες, η πλευρά Τεμπονέρα παρατηρεί ότι η πολιτική σύμπραξη της Κεντροαριστεράς έχει ήδη τεθεί. Το θέμα από δω και πέρα είναι πώς θα αντιδράσουν όσοι τις προηγούμενες μέρες δεν έκρυψαν τις εχθρικές διαθέσεις τους απέναντι στον Διονύση Τεμπονέρα, τον οποίο κατηγόρησαν ότι κινείται στα όρια της κομματικής νομιμότητας και με βάση προσωπική ατζέντα.

Ορισμένοι, όπως ο Νίκος Παππάς, δήλωσαν ότι δεν θα πήγαινε στην εκδήλωση, γιατί η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνεται με «έδρες που κλάπηκαν και προσωπικές στρατηγικές». Τώρα, οι ίδιοι, εμφανίζονται υπέρμαχοι των συνεργασιών…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα