Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ενας… τζάμπα μάγκας στο Κοινοβούλιο!

Απείλησε ότι θα «τελειώσει» καθηγητή ιδιωτικού σχολείου και μετά προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, που έγινε μπροστά σε αρκετούς ανθρώπους

Στη σύγχρονη Ελλάδα τής, υποτίθεται, φιλελεύθερης κοινωνίας και της εύρωστης ανάπτυξης που απολαμβάνουν οι υπήκοοι της κυβέρνησης, ένας βουλευτής δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τις επιδόσεις του παιδιού του στο σχολείο. Αισθάνεται, όμως, τόσο ασύδοτος λόγω της ιδιότητάς του, που μπορεί να απειλήσει τον βαθμολογητή εκπαιδευτικό ότι «θα τον τελειώσει».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η αποκάλυψη του News247 χθες το πρωί, δίχως αναφορά στο όνομα του πρωταγωνιστή του επεισοδίου, σήκωσε, όπως ήταν λογικό, πολλή σκόνη. Από την πρώτη στιγμή όλοι έψαχναν ποιος είναι ο κυβερνητικός βουλευτής που επιτέθηκε στον μαθηματικό μεγάλου ιδιωτικού σχολείου, στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την ενημέρωση των καθηγητών σε γονείς την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής σηκώθηκε μπροστά σε πολλούς μάρτυρες του περιστατικού και, με φωνές και χειρονομίες, άρχισε να λέει «θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις, θα σε καταγγείλω στο υπουργείο Παιδείας».

Ο καθηγητής έμεινε στήλη άλατος και στη συνέχεια ο σύλλογος διδασκόντων «επισημοποίησε» το συμβάν, με επιστολές τόσο στο Δ.Σ. του σχολείου όσο και στον σύλλογο γονέων. Επειτα από κάποιες ώρες, κι ενώ το θέμα είχε πάρει μεγάλη διάσταση, ο βουλευτής αποφάσισε να αποκαλυφθεί αυτοβούλως. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, που με τη συμπεριφορά του, ως γνωστόν, βάζει καθημερινά μπουρλότο στη διαδικασία.

Ο Μαρκόπουλος, ένας άπειρος βουλευτής, που συχνά χάνει την ψυχραιμία του και δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των κοινοβουλευτικών περιστάσεων, αποφάσισε να υποβαθμίσει το περιστατικό, το οποίο, όμως, έγινε μπροστά στα μάτια τόσων ανθρώπων. Μίλησε για «πόλεμο λάσπης και απειλών κατά εμένα και των παιδιών μου» και για μια επιχείρηση «κάποιοι να εμπλέξουν οικογένειες στα πολιτικά μικροπαιχνίδια τους». Ενώ το θέμα δημοσιεύτηκε ως κανονικό ρεπορτάζ αλλά δίχως ονόματα σε γνωστό ΜΜΕ, ο βουλευτής έκανε λόγο υποτιμητικά για απλό «μπαράζ φημών», στο οποίο εμπλέκεται το όνομά του και του ενός παιδιού του. Ανέφερε ότι έγινε «μια διαφωνία που λύθηκε άμεσα, μια παρεξήγηση που διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης», θεωρώντας ότι αυτά είναι «λογικό να υπάρχουν σε ένα σχολικό περιβάλλον». Και πρόσθεσε ότι το περιστατικό «διογκώθηκε με ψεύδη για λόγους που όλοι κατανοούν και από κέντρα που όλοι γνωρίζουμε».

Ο Μαρκόπουλος κατέληξε πως «κατανοούμε όλοι για ποιον λόγο σε αυτό το σημείο της Εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν αυτές οι αθλιότητες. Καλώ, λοιπόν, όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν. Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι. Απαιτώ, όμως, ξεκάθαρα και αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μέρους. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για τη σωματική ακεραιότητά τους που προχθές δέχτηκα». Για ένα περιστατικό σε ιδιωτικό σχολείο που είδε, χωρίς ονόματα, το φως της δημοσιότητας και ανεξάρτητα από το τι πραγματικά έχει συμβεί, ο βουλευτής της Ν.Δ. φτάνει να επικαλείται την Εξεταστική Επιτροπή, κάποια «κέντρα» που έχουν στοχοποιήσει τόσο αυτόν όσο και την οικογένειά του ή «πολιτικά μικροπαιχνίδια» και να δηλώνει «είμαι εδώ και δεν φοβάμαι».

Λίγα 24ωρα πριν, κι ενώ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή, η κάμερα τον «έπιασε» να κοιτάζει το κινητό του, αναστατωμένος. Ο βουλευτής εξήγησε ότι μόλις είχε λάβει απειλητικό e-mail. «Δέχομαι απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά μου, για τα παιδιά μου» είπε. Την επόμενη ημέρα στην Εξεταστική όλοι καταδίκασαν, όπως ήταν αυτονόητο, τέτοιες απειλές. Είναι προφανές ότι ο μοναδικός τρόπος να προστατευτεί ο Μαρκόπουλος είναι, όπως κάθε πολίτης, να προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ωστόσο, για το κατά πόσο θα γίνουν πιστευτοί οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο με τον καθηγητή, «αντίπαλός του» είναι μόνο οι δικές του συμπεριφορές όλο αυτό το διάστημα που πολιτεύεται. Ακόμα και προχθές, που τα μέλη της Εξεταστικής καταδίκασαν τα απειλητικά e-mails εναντίον του, o Μαρκόπουλος ήταν προκλητικός. Εφτασε να πει στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη «εδώ δεν είναι δικαστήριο της επταετίας». Επειτα από λίγο σύρθηκε να ανακαλέσει. Για ακόμα μια φορά…

Ο βουλευτής Μαρκόπουλος μπήκε στην ελληνική Βουλή με διαβατήριο τις επιθέσεις που πιστά έκανε επί χρόνια, με θράσος και πολύ εκνευρισμό, στα τηλεπαράθυρα υπέρ της κυβερνητικής παράταξης. Τώρα υπήρξε δημοσίευμα ότι εκφόβισε χυδαία καθηγητή απειλώντας τον «θα δεις τι θα πάθεις», κάτι που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είπε. Το πιο παράδοξο απ’ όλα είναι, όμως, ότι γι’ αυτό το περιστατικό έβαλε μπροστά τα ίδια του τα παιδιά μήπως κι «εκφοβίσει» την κοινή γνώμη να σταματήσει την κουβέντα για το επεισόδιο με τον καθηγητή, στο οποίο, πάντως, δεν υπήρξε εμπλοκή κανενός παιδιού.

Ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά, ο Μαρκόπουλος δεν πείθει εδώ και πολύ καιρό. Δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και τις απαιτήσεις του βουλευτικού αξιώματος. Βρίσκεται συχνά εκτός εαυτού, κάτι που συμβαίνει στα κανάλια ή στη Βουλή, όμως φαίνεται να έγινε τώρα ακόμα και σε ένα σχολείο. Η μείξη νταηλικιού και πολιτικής του δημοσιογράφου Μαρκόπουλου είναι χαρακτηριστικό ανθρώπου που θεώρησε ότι, λόγω κάποιας ειρωνικής φάρσας της τύχης, ξεγέλασε τα πραγματικά του κυβικά και τώρα καλπάζει πάνω στο άλογο της εξουσίας, χωρίς ικανότητα να το ελέγξει.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Ν.Δ., πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1975 στον Πειραιά. Σπούδασε ΜΜΕ – Επικοινωνία και Πολιτισμολογία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Το 2010 βραβεύτηκε ως δημοσιογράφος της χρονιάς στον χώρο της οικονομίας από το Ιδρυμα Μπότση. Το 2019 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά και επανεξελέγη στις εκλογές του 2023. Συμμετείχε ως μέλος σε πέντε προανακριτικές και εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (Novartis, Καλογρίτσα, λίστα Πέτσα, υποκλοπές, ΕΥΠ). Είναι πρόεδρος στην Εξεταστική για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα