Ομολογία αποτυχίας του Μητσοτάκη στην πάταξη της ακρίβειας

Αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την ανικανότητα της κυβέρνησής του να ελέγξει το τσουνάμι της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτό), χωρίς συναίσθηση της κατάστασης, έριξε χθες το μπαλάκι στους καταναλωτές, καλώντας τους να βοηθήσουν αυτοί στη μείωση των τιμών… «Πιστεύω πολύ στον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή.

Και ο Ελληνας είναι ευαισθητοποιημένος καταναλωτής. Και ο καταναλωτής μπορεί να μας βοηθήσει και να πέσουν οι τιμές» είπε ο πρωθυπουργός στο Star, αγνοώντας συνειδητά ότι οι τιμές στο ράφι είναι παντού υψηλές και απλησίαστες και οι καταναλωτές, τη βοήθεια των οποίων ανερυθρίαστα ζητάει, αγοράζουν πλέον τα άκρως απαραίτητα για την καθημερινή τους διατροφή και σε πολύ μειωμένες ποσότητες.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μάς έχουν φτάσει σε σημείο που τα χειρότερα είναι πίσω μας και η δομική αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι μέσα από την αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος. Ωστόσο, αρνήθηκε να προσδιορίσει πόση θα είναι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, επανέλαβε όμως ότι θα είναι πάνω από τα 800 ευρώ. Ερωτηθείς αν το Πάσχα θα δώσει στους ευάλωτους οικονομικά πολίτες νέες παροχές, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη, γιατί ο Προϋπολογισμός δεν αντέχει άλλες παροχές. Αναφερόμενος στους αγρότες, αναγνώρισε ότι πολλά αιτήματά τους είναι δίκαια, όμως για πρώτη φορά το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων έχει αντιμετωπιστεί αρκετά. Νωρίτερα σε κομματική ομιλία είχε πει πως «οι πόροι της κοινής αγροτικής πολιτικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο δεν θα μειωθούν για τους Ελληνες αγρότες». Στην ίδια εκδήλωση, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι «δεν νοείται να πάμε σε εθνικές κάλπες χαλαρά», ενώ για την επιστολική ψήφο και την ψήφο των ομογενών είπε ότι «έχουμε εγγραφές ομογενών από Παπούα και Ακτή Ελεφαντοστού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα