Ομολογία του Τριαντόπουλου για το μπάζωμα!

Καταρρίπτονται όλα τα ψέματα του πρώην υφυπουργού αλλά και του Αγοραστού! Σοβαρές οι ποινικές ευθύνες για την από κοινού καταστροφή κρίσιμων στοιχείων στα Τέμπη

Το «κρυφτό» -αλλά χωρίς πια να μπορούν να κρυφτούν- παίζουν Αγοραστός και Μαξίμου, προκειμένου να αποφύγουν τις σοβαρές ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση και την καταστροφή κρίσιμων στοιχείων για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που διώκεται για το μπάζωμα του σημείου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, θυμήθηκε ύστερα από έναν χρόνο να αναιρέσει ό,τι ανέφερε στη Μαρία Καρυστιανού για άνωθεν εντολή μπαζώματος από υψηλόβαθμο του Μαξίμου, θέμα για το οποίο είχε γράψει η «δημοκρατία».

Αν και ο Αγοραστός επικαλέστηκε υποκριτικά τον νόμο της σιωπής, όταν κλήθηκε στην Εξεταστική, χθες αποφάσισε να… μιλήσει προκειμένου να ακυρώσει όσα ισχυρίστηκε η Καρυστιανού. Θυμίζουμε ότι η γιατρός είχε καταγγείλει πως σε επικοινωνία με τον Αγοραστό, μέσω εξωδίκου, η απάντηση του τότε περιφερειάρχη ήταν πως ακολουθούσε εντολές από το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Εγώ, στη γραπτή εξώδικη απάντηση που έδωσα στην Καρυστιανού, δεν αναφέρω πουθενά το όνομα του Τριαντόπουλου» ισχυρίστηκε ο Αγοραστός, αν και πρόσφατα είχε «δείξει» το Συντονιστικό της κυβέρνησης. Ομως, οι δικαιολογίες του Αγοραστού δεν μπορούν να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Το άλλοθι «εκτελούσα εντολές» για την καταστροφή κρίσιμων στοιχείων δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα σοβαρό δικαστήριο. Ο Αγοραστός ήταν εκλεγμένος περιφερειάρχης με λόγο στις αποφάσεις και βούληση, όχι πειθήνιο όργανο στρατιωτικής ιεραρχίας για να εκτελεί εντολές.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η δίωξη σε βάρος του δεν θα εξεταστεί μεμονωμένα, αλλά εντάχθηκε τελικά στη συνολική δικογραφία. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι κατηγορούμενοι για τα Τέμπη ανέρχονται στους 34.

Παρεμβάσεις

Το έργο της Εισαγγελίας, όμως, διευκολύνεται από την παραδοχή του ίδιου του Τριαντόπουλου για την από κοινού κυβερνητική και περιφερειακή παρέμβαση, δηλαδή αλλοίωση και καταστροφή τόπου εγκλήματος. Στην εκπομπή του TRT «Κεντρική Ελλάδα, καλησπέρα», ο τότε υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ -και με ισχυρότατο ρόλο στο Μαξίμου- ομολογεί ότι υπήρξε άμεση κυβερνητική παρέμβαση στα Τέμπη, δίνοντας και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών συγκάλυψης – «αποκατάστασης της περιοχής» όπως το αποκαλεί ο ίδιος.

Ο διάλογος με τον παρουσιαστή της εκπομπής Σωτήρη Πολύζο, στις 7 Μαρτίου 2023, μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα, έχει ως εξής:

ΠΟΛΥΖΟΣ: «Αυτό που σας έχει ανατεθεί σε έναν μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί, κύριε υπουργέ, ή απομένουν ακόμα πράγματα να γίνουν;»

ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Εχουν ολοκληρωθεί. Είμαστε από την Πέμπτη με κυβερνητικό επιτελείο στο πεδίο, στα Τέμπη, στη Λάρισα, για να προχωρήσει η διαδικασία συλλογής κι αποκατάστασης του χώρου του τραγικού δυστυχήματος».

ΠΟΛΥΖΟΣ: «Αυτό ολοκληρώθηκε ή απομένουν κάποιες ώρες ή μέρες ακόμα;»

ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Εχει ολοκληρωθεί από την Κυριακή το βράδυ η συλλογή. Υπάρχουν τα συντρίμμια και τα βαγόνια σε ειδικό χώρο. Για να έχουμε μια αίσθηση του μεγέθους, αναφερόμαστε σε δύο αμαξοστοιχίες με 24 βαγόνια και μηχανές, με συνολικό βάρος 2.000 τόνους. Διαμορφώθηκε ο χώρος και για τη φύλαξη και την τοποθέτηση όλων των κομματιών -τα συντρίμμια, τα βαγόνια-, για να μπορέσουν να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Σε άλλο σημείο, ο τότε υφυπουργός παραδεχόταν πως το μπάζωμα και η μεταφορά όλων των υλικών έγιναν σε συνεργασία Μαξίμου – Αγοραστού: «Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια είχαμε μια στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το εγχείρημα φορείς. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήμασταν εκεί για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την περιοχή».

Οταν η κυρία Καρυστιανού είχε αναφέρει το όνομα του υφυπουργού ως εντολέα για το μπάζωμα από τον Αγοραστό, ο Τριαντόπουλος είχε δηλώσει την επόμενη μέρα στη Βουλή, στις 22 Νοεμβρίου 2023, ότι δεν είχε καμία σχέση με το μπάζωμα στα Τέμπη.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα