Αγωνία Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές!

Ομιλία στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοίνωσε πως αλλάζει και το έμβλημα του κόμματος με αφορμή τα πενήντα χρόνια

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές και με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στους Αλέξη Τσίπρα και Στέφανο Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε επί της ουσίας -αν και πρόωρα- την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. για την αναμέτρηση του Ιουνίου, ενώ ανακοίνωσε πως αλλάζει και το σήμα του κόμματος, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του. Παρουσιάζοντας το νέο σήμα από το προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, είπε πως είναι «αφιερωμένο στην επέτειό μας, με σήμα τον δοξασμένο τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 του χρυσού Ιωβηλαίου της και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υποστήριξε πως είναι «διπλά σημαντική η αναμέτρηση, πρώτον, για το αν η χώρα θα παραμείνει σε δρόμο σταθερότητας και, δεύτερον, για να αναδείξουν οι ψηφοφόροι αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, και θα διεκδικήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορά μας». Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσφατο καταδικαστικό για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, λέγοντας: «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς, σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα».

Ακολούθως στόχευσε τον κ. Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική. «Ο Κασσελάκης πρέπει να σηκώσει τον δικό του σταυρό. Εφτιαξαν έναν νόμο το 2026 για να στριμώξουν τον Μητσοτάκη και τελικά στρίμωξαν τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη. Και εκείνος πώς απαντά; Λέγοντας… ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του! Ομως, στο μεταξύ αυτές οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του. Σίγουρα τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες του» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως κατασκευάζει μία μαύρη εικόνα της χώρας και μετά την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό και του επιτέθηκε ότι αυτός παραβιάζει το κράτος δικαίου στη χώρα. «Τολμούν να μιλήσουν για ελεγχόμενη ενημέρωση, όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news δικών τους “πιστολέρος”, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία Novartis, με την προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Σκάνδαλα για τα οποία, μάλιστα, το ειδικό δικαστήριο έχει καταδικάσει δύο υπουργούς του» είπε. Το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα