Ντροπή! Αφωνία Καιρίδη για το θέμα Μπελέρη

Απίστευτοι ερασιτεχνισμοί, που αγγίζουν τα όρια της εθνικής ανοησίας, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ζήτημα της Αλβανίας και της αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Ενώ όλη η Ευρώπη βοά για την άδικη και εκδικητική καταδίκη του δημάρχου της Χειμάρρας και η ελληνική κοινωνία ζητά την άμεση αποφυλάκισή του, στην κυβέρνηση συνεχίζουν να κινούνται με τρόπο αλλόκοτο, που καταλήγει εθνικά επικίνδυνος. Ετσι, και ενώ η Αλβανία έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης αποφάσισε να τείνει χείρα φιλίας και να καταστήσει συνομιλητές της κυβέρνησης τους εκπροσώπους του καθεστώτος Ράμα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Αλβανίδα πρέσβη, ο υπουργός Μετανάστευσης (κεντρική φωτό) δεν έθεσε καν το θέμα Μπελέρη, λησμονώντας πως ο Ελληνας δήμαρχος βρίσκεται σιδηροδέσμιος στις φυλακές του Ράμα. Αρκέστηκε απλά σε ευχολόγια για την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στην ανάπτυξη της Αλβανίας, ενώ επανέλαβε πως η ευρωπαϊκή ένταξη της Αλβανίας περνά μέσα από την Αθήνα. Κοινώς, ούτε μισή αναφορά για τον Φρέντι Μπελέρη ούτε μισή σύσταση προς την κυβέρνηση των Τιράνων ούτε μισή προειδοποίηση για το κόστος που θα πληρώσουν τα Τίρανα άμα δεν βάλουν τέλος στην παράνομη κράτησή του.

Μια κανονική κυβέρνηση σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε εδώ και δύο εβδομάδες να έχει «στα σκοινιά» την Αλβανία, ασκώντας κάθε δυνατή πίεση προς το καθεστώς Ράμα ώστε να αποφυλακιστεί ο Μπελέρης. Αν μάλιστα σε αυτή τη μάχη η κυβέρνηση είχε και την υποστήριξη της Ευρώπης, τότε η υπόθεση θα έπρεπε να είχε εύκολα τελειώσει και ο Φρέντι Μπελέρης να ήταν όχι μόνο αθώος, αλλά και ορκισμένος δήμαρχος της Χειμάρρας. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι χειρισμοί και συνεχίζουν να γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε τον Εντι Ράμα να νιώθει άτρωτος και ικανός να περιγελά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα