Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Νίπτει τας χείρας της η Κεραμέως. Επιχείρηση συσκότισης και από τον Βορίδη

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων απόδημων Ελλήνων τόσο από τη κυβέρνηση όσο όμως και από έναν παρακρατικό μηχανισμό που δρα εντός της Πειραιώς. Η κυβέρνηση επιχείρησε να καλύψει το ζήτημα με την αποπομπή της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Αποδήμων του κόμματος.

Ωστόσο, οι ευθύνες για αυτή την ντροπιαστική υπόθεση, που εκθέτει ακόμα μια φορά τη χώρα και μετατρέπει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνώνυμο των σκανδάλων, συνεχίζεται, καθώς η πρώτη αγωγή αποδήμου είναι γεγονός, η Ευρωβουλή έχει ήδη επιληφθεί του θέματος, ενώ η αντιπολίτευση ζητά ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης από τη κυβέρνηση. Ωστόσο, στο Μαξίμου μοιάζουν αποφασισμένοι και αυτό το σκάνδαλο να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες. Ξεκινώντας από την απόλυτη προστατευόμενη του Μαξίμου, Νίκη Κεραμέως, καθίσταται σαφές πως επιχειρεί με κάθε τρόπο να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες, μιλώντας για μια υπόθεση που έλαβε χώρα όταν δεν ήταν στο υπουργείο.

«Μιλάμε για μια περίοδο πολύ συγκεκριμένη, που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, ενώ τα «φόρτωσε» όλα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και στον γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Συσκότιση όμως στην υπόθεση επιχείρησε να κάνει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε πως «η έρευνα ανέδειξε τις ευθύνες, οι ευθύνες ανελήφθησαν σε πολιτικό επίπεδο και οδήγησαν σε παραιτήσεις. Οταν γίνεται κάτι κακό, ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει». Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, «ανεξαρτήτως των ερευνών που διεξάγουν οι Αρχές, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα κάνει τη δική του έρευνα. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, προέκυψε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παράδοση των e-mails στην κυρία Ασημακοπούλου και εμπλέκεται ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Ν.Δ., ο οποίος παραιτήθηκε». Σε κάθε περίπτωση, αρνήθηκε ότι η Νίκη Κεραμέως είχε όποια σχέση με την υπόθεση.

Ωστόσο, τα κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημοσιοποίηση ούτε της έρευνας που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών ούτε, φυσικά, της έρευνας που έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. Η αποπομπή άλλωστε των δύο «γαλάζιων αυτοφοράκηδων» βασίστηκε στην προσωπική έρευνα του πρωθυπουργού. Η αναζήτηση όμως των πολιτικών και ποινικών ευθυνών δεν μπορεί να γίνει από τον πρωθυπουργό των υποκλοπών…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα