Ο Φαραντούρης επιμένει, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «αν δικαστές διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε παραιτήσεις»

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Μαξίμου – Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φαραντούρη ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία εισαγγελέας». Λάδι στη φωτιά έριξε η δήλωσή του «αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και στο πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση τη διολισθαίνουσα καθημερινά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η Ν.Δ. επιμένει ότι ο Ν. Φαραντούρης πρέπει να αποσυρθεί από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και επαναλαμβάνει πως η γραμμή Φαραντούρη αποτελεί μια νέα έκδοση της γραμμής Πολάκη. Οπως σημειώνει, «όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλοντας εκ νέου τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αφού χαρακτήρισε πρωθυπουργικό κονκλάβιο όσους αντέδρασαν στις αδιανόητες δηλώσεις του».

Πράγματι, ο στενός συνεργάτης του Στ. Κασσελάκη επανήλθε χθες υποστηρίζοντας: «Εχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο», ενώ αναφερθείς στην κριτική που δέχθηκε και από συντρόφους του, πρόσθεσε: «Δεν νιώθω “αδειασμένος”, νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία. Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε. Οταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα δεν δημιουργούνται πολιτικές εξελίξεις;»

Υπενθύμισε στο ίδιο μήκος: «Στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας. Σας περνάει από το μυαλό ότι ο Αρειος Πάγος μπορεί να κάνει λάθος; Αυτό λέμε, μπορεί να κάνει λάθος. Οι Ευρωπαίοι δικαστές συμπλέκουν και συνεργάζονται με τους εθνικούς εισαγγελείς. Αμφότεροι, όταν διερευνούν σκάνδαλα και διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις και παραιτήσεις της κυβέρνησης».

Αποστάσεις

Χθες ήταν η σειρά του κασσελακικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά να πάρει αποστάσεις από τον Ν. Φαραντούρη, λέγοντας: «Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού. Ενδεχομένως ήταν μια ατυχής διατύπωση, προφανώς, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρης δεν εννοούσε αυτό, είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός. Δεν ξέρω πώς διατυπώθηκε, αλλά από εκεί και πέρα αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και είναι χρέος μας είναι να προασπίσουμε τις διαδικασίες, είναι να πείσουμε καταρχήν τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε».

Από την πλευρά της, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που «το πήρε προσωπικά», υπενθυμίζει ότι «η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού».

Το γενικότερο κλίμα καχυποψίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτείνουν οι συνεχείς αναφορές του Στ. Κασσελάκη για την ανάγκη ενισχυμένης παρουσίας διεθνών παρατηρητών στις προσεχείς κάλπες, μετά και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ομογενών ψηφοφόρων από τη Ν.Δ. Ηταν ενδεικτική και η χθεσινή δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος όταν ρωτήθηκε «αν έχει τη δυνατότητα μια κυβέρνηση να κάνει νοθεία», προκάλεσε αμηχανία στους συνομιλητές του, υποστηρίζοντας: «Η κυβέρνηση, αν αποφασίσει, μια κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί, Είναι δύσκολο νομίζετε; Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα ευτυχώς μετά το ‘74 δεν υπήρξε επίορκη κυβέρνηση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα