Ανδρουλάκης: Αργεί η αποκάλυψη για τις υποκλοπές

«Σήμερα ανοίγει ο δρόμος της αλήθειας και μαζί το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που έχει πλήξει βαθιά τους θεσμούς και τη δημοκρατία» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Συνεχίζω αυτόν τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί πιστεύω ότι αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας να ζουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα, με καθολικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με σκληρούς φραγμούς στο παρακράτος και στη διαφθορά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη, που κατήγγειλε από τους πρώτους την παρακολούθηση της ιδιωτικής του ζωής από το νοσηρό σύστημα Μητσοτάκη, «το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο ένα πολιτικό σκάνδαλο. Προφανέστατα, το να παρακολουθείς πολιτικούς αντιπάλους, το μισό υπουργικό συμβούλιο και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο. Αλλά είναι και οικονομικό σκάνδαλο, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορευόμενοι ένα παράνομο λογισμικό, το οποίο στις εξαγωγές είχε τη σφραγίδα του σημερινού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας».

Η απόφαση του ΣτΕ που ανακήρυξε αντισυνταγματικό τον νόμο της «γαλάζιας» κυβέρνησης του δίνει πλέον το δικαίωμα να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους το σύστημα Μητσοτάκη παρακολουθούσε από τα υπόγεια του Μαξίμου την ιδιωτική του ζωή. Ο ίδιος ζήτησε επιτάχυνση της έρευνας, ώστε, όπως είπε, «να ενημερώσω στη συνέχεια τον ελληνικό λαό, όπως έχω δεσμευτεί».

Εξω από τα γραφεία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε με βεβαιότητα: «Είμαι σίγουρος ότι, ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ., που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη δημοκρατία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα