Τουρκικό κολέγιο στην Αθήνα!

Η Αγκυρα ετοιμάζει απόβαση και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας, ιδρύοντας το «Yunus Emre» και διαφημίζοντας τη δωρεάν παράδοση μαθημάτων της γλώσσας τους

Παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, η κυβέρνηση έμεινε άπραγη και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η Αγκυρα να προχωρήσει στην ίδρυση του τουρκικού κολεγίου «Yunus Emre» στην Αθήνα. Μάλιστα, οι Τούρκοι νιώθουν τόσο άνετα με την ελληνική κυβέρνηση και τον άπλετο χώρο που τους δίνει το Μαξίμου, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που προωθεί, που βάζουν την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προπαγανδίζει πως το συγκεκριμένο κολέγιο θα προχωρήσει σε δωρεάν παράδοση μαθημάτων της τουρκικής γλώσσας σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το militaire.gr

Μάλιστα, στην αφίσα που προωθεί η τουρκική πρεσβεία, σε άπταιστα ελληνικά, αναγράφεται πως τα μαθήματα θα είναι δωρεάν, ενώ καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως την 1η Μαΐου, καθώς τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 12 του ίδιου μήνα. Ποιο είναι, όμως, το ινστιτούτο αυτό και τι ρόλο επιτελεί; Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ινστιτούτου, κατανοεί πως αποτελεί δίχως αμφιβολία τον βραχίονα της τουρκικής πολιτιστικής διπλωματίας και προπαγάνδας, ενώ διαβαθμισμένες εκθέσεις υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών τη συνδέουν με τις δομές των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Το ινστιτούτο «Yunus Emre» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έλαβε το όνομά του από τον ποιητή και Σούφι μυστικιστή (ασκητή του Ισλάμ) του 14ου αιώνα Yunus Emre. Σκοπός του οργανισμού, που αποτελεί ένα μορφωτικό και πολιτιστικό ίδρυμα, είναι η διάδοση και η εκπαίδευση στο εξωτερικό της γλώσσας, του πολιτισμού και των τεχνών της Τουρκίας. Τα κέντρα «Yunus Emre» ιδρύθηκαν στην Αλβανία, στο Βέλγιο, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, στη Γεωργία, στην Αγγλία, στο Ιράν, στην Ιαπωνία, στο Καζακστάν, στο ψευδοκράτος, στο Κοσσυφοπέδιο, στον Λίβανο, στην Ουγγαρία, στην Αίγυπτο, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και τη Συρία. Οι τοποθεσίες των κέντρων αντικατοπτρίζουν την έμφαση που δίνεται στα «Yunus Emre» Enstitüsü (Ινστιτούτο «Yunus Emre»), του οποίου τα παραρτήματα βρίσκονται σε 42 χώρες, ενώ διαθέτει 135 συνεργάτες σε 60 χώρες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, αν και λειτουργεί ένα παράρτημα ανά κράτος του εξωτερικού, στα δυτικά Βαλκάνια τα παραρτήματα είναι περισσότερα ανά κράτος. Στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στο Κόσοβο υπάρχουν από τρία παραρτήματα, δύο στην Αλβανία και από ένα σε ΠΓΔΜ/Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Η ίδρυση πολυάριθμων παραρτημάτων του ινστιτούτου προσβλέπει στη μετατροπή της τουρκικής γλώσσας και της τουρκικής κουλτούρας σε πολιτισμικό εργαλείο. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τον Δεκέμβριο ο γνωστός διεθνολόγος Ιωάννης Μάζης είχε χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση, προχωρώντας δημόσια σε ορισμένες πολύ κρίσιμες παρατηρήσεις.

«Τηρώ έναν προβληματισμό, ο οποίος εντείνεται, σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα» είχε πει, εξηγώντας πως «ένα από τα πρώτα κέντρα τα οποία θα ιδρυθούν στην Ελλάδα θα είναι το “Yunus Emre” Institute. Ενα ινστιτούτο το οποίο ήταν πρώην γκιουλενικό ινστιτούτο, το οποίο έχει γίνει ερντογανικό, έχει γνωστές διασυνδέσεις με το βαθύτατο κράτος του Ερντογάν αυτήν τη στιγμή και θα το ανακαλύψετε αν το ψάξετε σε όλα τα σημεία του κόσμου – Αφρική, κεντρική Ασία, Βαλκάνια, όπου η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα του Νταβούτογλου για το τουρκικό στρατηγικό βάθος, το οποίο το χαρακτηρίζει και σαν πολιτισμικό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα