Ο Τσίπρας δηλώνει ενεργός στην πολιτική

Με πυρά και αιχμές κατά των ηγεσιών των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας αποφάσισε να κάνει την επανεμφάνισή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως παραμένει στο παιχνίδι της πολιτικής.

«Μπορεί να παραιτήθηκα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από την πολιτική» είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας μάλιστα τη δημιουργία του ινστιτούτου του. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μονάχα λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου, επιφύλαξε ένα ιδιαίτερα μεγάλο «άδειασμα» τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο όμως και στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας επί της ουσίας πως κανένας εκ των δύο δεν αποτελεί αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στην Ελλάδα το διακύβευμα είναι να ισορροπήσει ξανά το πολιτικό σύστημα. Να έχει η αντιπολίτευση ένα αφήγημα και να μπορεί να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση.

Η εικόνα είναι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος. Πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία με το 41%.

«Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην έχει απέναντί του έναν κίνδυνο, αλλά έχει απέναντί του το χρονόμετρο. Δηλαδή το ποσοστό που θα λάβει. Είναι ένας κίνδυνος για τον κ. Μητσοτάκη και μια ευκαιρία για την αξιωματική αντιπολίτευση». Ο ίδιος, μάλιστα, άφησε και άλλες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «η παραγωγή πολιτικής και η επαναπροσέγγιση της πολιτικής. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν είναι μόνο το ΤikTok πολιτική. Πρέπει να δώσουμε το όραμα στους νέους. Φτιάχνουμε ένα ινστιτούτο με νέους και για την Ελλάδα και για το εξωτερικό».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε όμως και στο περίφημο rebranding που φαίνεται πως επιχειρεί να κάνει. «Η πρόταση για rebranding ήταν μία από τις πολλές προτάσεις που διαβάζω. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το κάθε δημόσιο πρόσωπο πρέπει να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο τον προσλαμβάνει η κοινή γνώμη. Rebranding στις αξίες που πρεσβεύω δεν θα κάνω. Να παλεύω για τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ανάπτυξη για ένα πιο δίκαιο μέλλον. Από μια άλλη γραμμή παραγωγής» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα