Anti-drone θόλος στα πρότυπα του Ισραήλ

Σε άλλο μήκος κύματος ο N. Δένδιας από τον πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ, που συνεχίζουν την πολιτική ωραιοποίησης του Ερντογάν και του καθεστώτος του

Εκπλήξεις επιφύλασσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης αναφορικά με τον εξοπλισμό της χώρας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο Νίκος Δένδιας παραδέχτηκε χθες πως η Ελλάδα βαδίζει στον δρόμο του Ισραήλ, με τη δημιουργία ενός… ελληνικού Iron Dome, που θα μετατρέψει τον εναέριο χώρο μας σε απόρθητο φρούριο.

«Μέσα στον σχεδιασμό μας και στο μακροχρόνιο πρόγραμμά μας υπάρχει η δημιουργία ενός αντιαεροπορικού και anti-drone θόλου, καθότι η χώρα πρέπει να κλείσει» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι αυτό «έχει ήδη δρομολογηθεί. Η χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορικό θόλο. Δηλαδή ένα συνολικό σύστημα κάλυψης και επίσης έναν anti-drone θόλο».

Οι λόγοι

Ο ίδιος, μάλιστα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους εξετάζει αυτήν την επιλογή προτάσσοντας ως ύψιστης σημασίας ανάγκη η χώρα να μπορεί να προστατευτεί πλήρως από μόνη της. «Ανεξάρτητα από το τι βοήθεια μπορεί και θα πάρει η Ελλάδα, η Ελλάδα πρέπει να μπορεί και μόνη της. Η χώρα πρέπει να μπορεί να θωρακίσει τον εαυτό της και μόνη της. Στα αντιαεροπορικά, αυτό είναι εφικτό. Η Ελλάδα δεν είναι μια επιθετική δύναμη, δεν διεκδικεί κάτι από οποιονδήποτε, αυτό που σχεδιάζει είναι να προασπίσει την επικράτεια. Αυτό είναι απολύτως εφικτό» εξήγησε. Ο Νίκος Δένδιας, όμως, μίλησε και για την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά πως βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από τον πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ, που συνεχίζουν την πολιτική ωραιοποίησης του Ταγίπ Ερντογάν και του καθεστώτος του.

Αναφορικά με την τελευταία σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή στους Αντίπαξους όταν ψαρεύω πρέπει να τηλεφωνήσω στους Τούρκους αν μπορώ;», για να συμπληρώσει απαντώντας στη νέα τουρκική απόπειρα ευθείας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε μία σειρά από νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου: «Αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο, που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» και τόνισε πως «η Τουρκία ακολουθεί, ως συνήθως, την τακτική κρύο – ζεστό. Οσον αφορά μεν τα επί του πεδίου, εάν δείτε δε τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά. Οσον αφορά, όμως, το επίπεδο των λόγων και των ισχυρισμών, εάν τους δει κανείς με προσοχή υπάρχει σκλήρυνση».

Για Μέση Ανατολή

Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ανέφερε ότι «ευχόμαστε να υπάρξει αποκλιμάκωση» και συμπλήρωσε ότι είναι «πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ, που καταδίκασαν ξεκάθαρα την ιρανική επίθεση εναντίον του, αλλά που δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου», ενώ για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα επισήμανε ότι «ήδη υπάρχουν μεγάλες συνέπειες στην οικονομία από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, οι οποίες έχουν διαταραχθεί σοβαρότατα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή παρέμβαση του Νίκου Δένδια έγινε θέμα και στη γείτονα, καθώς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «πανηγύρισαν» για το γεγονός πως ο Ελληνας ΥΠΕΘΑ παραδέχτηκε την υπεροχή των Τούρκων στο κομμάτι των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ενώ το τουρκικό ΥΠΕΘΑ ανήρτησε στο X μήνυμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα», παραθέτοντας μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη και λεζάντα «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα